Wint uw organisatie de 1e Zonnedak Award? Nomineer nu!

Nomineer voor 17 januari 2022 een bedrijf, kennisinstelling of maatschappelijke instelling voor de Zonnedak Award. Voorwaarde voor de award is dat zij minimaal 50 zonnepanelen tussen 2019-2021 op hun dak hebben laten leggen. De winnaar wint € 3.000,- aan prijzengeld, media aandacht en een diner voor twee bij restaurant de Nieuwe Winkel. De winnaar wordt op 24 februari tijdens de Power2Nijmegen bijeenkomst bekend gemaakt.

Nomineren

Nomineren

Nomineren voor Zonnedak Award

Wat moet u weten?

 • De winnende organisatie wint een geldbedrag van € 3.000, een interview in een regionaal ondernemersblad naar keuze voor uw bedrijf en een all inclusive diner voor 2 personen bij restaurant de Nieuwe Winkel. 
 • U hoort uiterlijk 27 januari of uw inzending tot de finalisten behoort. Is uw bedrijf een finalist? Kijk dan naar de belangrijke data voor finalisten op deze pagina. 
 • De winnaar wordt op 24 februari 2022 bekend gemaakt tijdens de Power2Nijmegen bijeenkomst. 

Verdere informatie en voorwaarden

 • U gaat akkoord dat uw organisatie met opgenomen of bestaand beeldmateriaal wordt getoond op online kanalen om publiciteit te generen en inspiratie voor andere organisaties.
 • De prijs bestaat uit een netto subsidie bedrag dat besteed kan worden aan het verbeteren en opschalen van uw initiatief of onderneming.
 • De prijs is bestemd voor de organisatie waarvoor de inzender werkt. In het geval van een werknemer betekent dit dus dat de organisatie de prijs wint.
 • Uw organisatie heeft in 2019, 2020 of 2021 minimaal 50 zonnepanelen op het dak laten leggen.
 • Uw organisatie is gevestigd in de gemeente Nijmegen.

Belangrijke data finalisten*

Heeft u uw eigen organisatie genomineerd? U hoort uiterlijk 27 januari 2022 of u tot de finalisten behoort. Houd de volgende data alvast vrij in uw agenda:

 • 2 februari voor het opnemen van een pitchvideo
 • 17 februari (12.30 - 14.00) voor het pitchmoment
 • 24 februari (16.00 - 17.30) voor de finale

*Eventueel is het mogelijk om deze momenten onder meerdere collega’s te verdelen.

Waarom zijn zonnedaken nodig?

De gemeente Nijmegen heeft als doel dat Nijmegen in 2045 energieneutraal is. Dat wil zeggen dat we zelf de energie opwekken die we ook verbruiken. Hiervoor is het nodig dat we steeds meer gebruik maken van schone vormen van energie. Zonnepanelen kunnen een grote bron zijn, maar daarvoor moeten we gebruik maken van de ruimte die er is in de stad. Wanneer bedrijven en organisaties hun daken vol leggen met zonnepanelen, zetten we grote stappen. Ook voor bedrijven en organisaties is het aantrekkelijk om voor zonnepanelen te kiezen. Deze worden steeds betaalbaarder en verdienen zichzelf uiteindelijk terug in energiekosten.