Stoppen met school? Hoe verder?

Misschien kan het Doorstroompunt je helpen. Dit heette tot 31 december 2023 het RMC (Regionaal Meld- en Coördinatiepunt). Het Doorstroompunt begeleidt jongeren tussen 18 en 23 jaar die erover denken om te stoppen met school. Ze helpen je om je diploma te halen. Als dat niet lukt kunnen ze je helpen om een baan te vinden, een combinatie te maken van werken en leren of naar een dagbesteding te gaan. De begeleiding is gratis.

Neem contact op

Het is jouw toekomst!

Hoe jouw toekomst eruit ziet, bepaal je zelf. Iedereen is ergens goed in, dus jij ook. De kunst is om te ontdekken waar jouw talenten liggen en te kijken naar wat bij jou past. Daar kan iemand van het Doorstroompunt je bij helpen. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken of wil jij een gesprek over jouw toekomst en heb je nog geen diploma (minimaal havo, vwo of mbo niveau 2 of hoger)? Vul dan bovenstaand contactformulier in. Of neem contact op door een mail te sturen naar doorstroompunt@nijmegen.nl of app of bel naar 06-29662583.  

Het Doorstroompunt heeft met mij contact opgenomen

Het kan ook zijn dat iemand van het Doorstroompunt contact met jou opneemt. Als je bijvoorbeeld vaak of zonder geldige reden afwezig bent. Of als je eerder bent gestopt met school. Daarin worden je toekomstplannen besproken en wordt er een plan gemaakt om bijvoorbeeld weer naar school te gaan of te gaan werken. 

Interessante links