Kies uw trouwambtenaar

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Kiest u voor een uitgebreide ceremonie, dan neemt de BABS 2-3 weken van tevoren contact met u op. Hieronder stellen de Nijmeegse BABS'en zich voor.

Geef 2 voorkeuren op, bel hiervoor 14 024. Misschien is de ambtenaar van uw eerste keuze niet beschikbaar.

Als geen van uw voorkeuren mogelijk is, wijst de gemeente een andere BABS aan. Na het kennismakingsgesprek met de ambtenaar kunt u aangeven of u alsnog liever een andere trouwambtenaar wilt.

Alleen bij een uitgebreide ceremonie, krijgt u van tevoren een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar.

Een familielid of vriend als trouwambtenaar

Dat kan, maar bij de plechtigheid zal ook een ambtenaar van de gemeente Nijmegen aanwezig zijn. Om toe te zien op de wettelijke eisen. Voor een eigen trouwambtenaar betaalt u € 269,55. De eigen trouwambtenaar moet voor 1 dag benoemd worden door burgemeester en wethouders en beëdigd door de rechtbank. Neem daarom minimaal 3 tot 4 maanden voor het huwelijk ingaat contact met ons op om alles te regelen.

Mieke Boex-Timmermans

All you need is love, love
Love is all you need ……

Liefde, dat is het voornaamste. Maar nu wil je je verhouding ook vastleggen in een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. En dat wil je vieren in een ceremonie samen met familie en vrienden.

Je hebt tijd en plaats al bepaald en nu moet je nog een ambtenaar kiezen die bij je past. Persoonlijk wil ik me ervoor inzetten jullie ceremonie tot een voor jullie onvergetelijke gebeurtenis te maken. Ik kom naar je toe om te bespreken hoe jullie het graag willen hebben. Het moet zo zijn dat het helemaal jullie eigen ceremonie wordt. En dat je na afloop zegt: ja, zo hadden wij het ons precies voorgesteld.

Voorop staat dat het een feestelijke gebeurtenis moet zijn. En ik hoop natuurlijk dat die feestelijke toon nog lang voor jullie zal blijven doorklinken in je toekomst samen.

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Bekijk ook de video van Mieke.

Gerry van Campen

Trouwen is topsport, een trouwdag is een finalewedstrijd. Maandenlang zijn jullie bezig om die ene dag, waarop alles moet kloppen, voor te bereiden. In de voorbereiding hebben jullie alles doorgenomen, en nog eens en nog eens. Natuurlijk is ook de ceremonie zelf, op jullie perfecte locatie, voorbij gekomen.

Je wilt een persoonlijke touch, een trouwambtenaar die jullie begrijpt en serieus is. Maar die ook beschikt over een gezonde dosis humor.

Dat zou ik kunnen zijn.

Alles moet kloppen bij een finalewedstrijd, om hem winnend te kunnen afsluiten. Wat voor het ene paar belangrijk is kan voor het andere paar van minder belang zijn. En als alles dan klopt kijk je terug op iets prachtigs. Iets waar je de rest van je leven nog met warme gevoelens aan terug denkt.

Graag kom ik een keer bij jullie langs om kennis te maken en de hele ceremonie door te nemen. Precies zoals jullie het in gedachten hebben.

Met heel veel trots en plezier wil ik jullie trouwambtenaar zijn.

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Rienke de Jong

Jullie hebben elkaar, en de liefde voor elkaar leren kennen. 

Nu hebben jullie besloten om jullie relatie ook voor de wet vast te leggen. Een heel speciaal moment in het leven van jullie beiden, en ook van al degenen die jullie lief zijn.
Het is voor mij als trouwambtenaar een grote eer om samen met jullie de ceremonie rondom het ja-woord vorm te geven. Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt, en als leerkracht veel verschillende vieringen georganiseerd.
Als voorbereiding kom ik bij jullie langs, om jullie te leren kennen en jullie verhaal te horen. Samen bespreken we uitgebreid jullie wensen voor deze bijzondere dag. Vervolgens vertaal ik jullie ideeën en maken we er een persoonlijke, warme en sfeervolle ceremonie van. 

Ik hoop zo een bijdrage te mogen leveren aan een voor jullie onvergetelijke dag!

Mariëlle Jongmans-Huising

Trouwambtenaar zijn is echt het allerleukste werk dat ik me kan bedenken!

Elkaar je 'jawoord' geven ten overstaande van jullie getuigen en gasten. Dat is het hart van je trouwdag, daar mag alle aandacht voor zijn! En een huwelijkssluiting hoeft niet zo heel erg officieel, er mag ook gelachen worden, maar vooral genoten!

Ik geniet van de verhalen die mijn bruidsparen mij vertellen. En op jullie trouwdag komen die verhalen weer terug in mijn toespraak. Want trouwen met elkaar, ook wettelijk, is en blijft een heel bijzonder moment in het leven van twee mensen. In ons voorgesprek kan ik een goed beeld krijgen van jullie verhaal en jullie wensen.

Trouwen kan op veel manieren en als degene die u trouwt ga ik daar graag in mee. In het stadhuis of op één van de trouwlocaties.

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Bekijk ook de video van Mariëlle.

Anasuya Koopmans

Warme woorden en een persoonlijk verhaal maakten mijn huwelijksdag heel speciaal. Zo speciaal dat wij er na al die jaren nog geregeld naar teruggaan en warm van worden. Dat gun ik ieder paar!

Bovendien vind ik het fantastisch dat mensen kunnen trouwen op zo vele mooie plekken in Nijmegen.

Het is jullie dag, jullie hoogtepunt van verbinden en geluk. Jullie huwelijkssluiting wordt bijzonder omdat deze de vorm zal hebben die jullie wensen. En de kleur aan zal nemen van jullie verhaal, overtuiging of levensfilosofie. Het is ook een goed moment om even terug te blikken op wat jullie samenbracht en samenhoudt. Daar komen we in een gesprek met zijn drieën zeker uit. Als een persoonlijke ontmoeting niet mogelijk is, kan dit voorgesprek ook via Skype. Zo nodig is een speech in het Duits of Engels geen probleem. Verwacht van mij gevoel voor luchtigheid en diepgang, een kwinkslag van humor en ernst.

Als trainer en auteur geef ik geregeld lezingen en seminars. Ik heb dan ook veel ervaring met het brengen van een bijzondere sfeer.  En het spreken van de juiste woorden op het juiste moment. Voor informatie zie: power-of-presence.com. Het is me een eer dat ik aanwezig mag zijn bij de warmte die gedeeld wordt in dit intieme moment. Het stemt me elke keer weer dankbaar.

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Bekijk ook de video van Anasuya.

Hanna Lieman

"Ontmoeten is de ander binnenlaten in het huis van jezelf.”

Voor elkaar kiezen is een bijzonder moment. Een moment met een verhaal, dat bijgeschreven wordt in je eigen geschiedenis.

Je hebt elkaar immers ooit ontmoet. Misschien was de eerste keer die bijzondere keer. Ontmoeten gebeurt op verschillende manieren. Een echte ontmoeting laat sporen na.

Geboren in een warm en gastvrij gezin met altijd een open deur voor mensen en hun verhalen. Zo is ook mijn functie als trouwambtenaar.

Ik kijk er naar uit te luisteren naar jullie verhaal. Om samen een persoonlijke kleur te geven aan het officiële deel van deze feestelijke dag.

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Margot Molewijk-Bakker

Jullie trouwambtenaar zijn is voor mij het leukste dat er bestaat.

Ik vind het een grote eer dat ik onderdeel mag zijn van dit voor jullie zo bijzondere en intieme moment. Jullie ceremonie waarin jullie elkaar het ja-woord geven.

En dat ik jullie liefde voor elkaar mag bezegelen tegenover iedereen die jullie dierbaar is. Dit is het belangrijkste moment van jullie dag. De reden van jullie feest. Die dag moet dan ook onvergetelijk zijn.

Kiezen jullie mij als Babs? Dan plannen we een kennismakingsgesprek.

Dan zal ik heel veel aan jullie vragen en luisteren naar jullie liefdesverhaal. Deze informatie vertaal ik dan naar jullie persoonlijke ceremonie. En als jullie dat goed vinden, met informatie van enkele vrienden of familieleden. Dat is zeer waardevol voor een persoonlijke ceremonie.

Zijn er kinderen aanwezig? Dan kan ik hen er ook bij betrekken, indien gewenst.

Ik kijk uit naar jullie ceremonie!

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Robert Nas

Ik ben blij, dat ik ben wie ik ben.

En dat jij bent wie jij bent.

Het fijnste is dat vanaf vandaag

Wij wij zijn!!!

Jullie trouwdag! En daar mag ik, Robert Nas, een deel van meemaken. Samen met jullie wil ik de voltrekking van jullie huwelijk/partnerschapregistratie zo laten worden, dat jullie er nog vaak met plezier aan terugdenken.

Jullie wensen, ideeën en voorkeuren zullen een belangrijke rol in de ceremonie gaan spelen, want het is jullie dag en jullie viering.

Samen maken we er iets moois van, zodat jullie als aanstaande echtgenoten/partners er echt van genieten!

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten. En wil je nog veel meer over mij weten en over de huwelijken die ik al voltrokken heb? Kijk dan op: robertnas.nl

Wie weet tot ziens.

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Bekijk ook de video van Robert.

Nico Remers

Nico, begin 60, jong van geest en uiterlijk, creatief, zeker ook met woorden.

Jullie mooiste dag met mij als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in een ongedwongen en luchtige sfeer. Met humor als het kan en serieus als het moet tijdens het officiële gedeelte.

Het is jullie trouwdag. In goed onderling overleg tijdens een voorgesprek maken we er samen de dag van die jullie voor ogen hebben. Warm, vol liefde en genegenheid naar elkaar, met als hoogtepunt het JA woord te geven. In het bijzijn van jullie getuigen, familie en allen die jullie dierbaar zijn.

Ik kijk ernaar uit om er samen met jullie een heel mooie ceremonie van te maken. Het wordt jullie prachtige trouwdag.

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Bekijk ook de video van Nico.

Henk Smaling

hora est!

dit is het uur
jullie uur
een nieuw begin
samen

zij en zij
zij en hij
hij en hij

een ambtenaar hoort daar even bij

ik geef om jullie

trouw met mij

Ik ben zowel in het weekend als doordeweeks beschikbaar.

Bekijk ook de video van Henk.