Nationale Sportweek 2021

Met de Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier in sport. De Nationale Sportweek is de perfecte kans om makkelijk nieuwe sporten te proberen en samen plezier in sport te hebben. Met andere partners in Nijmegen maken we dit mogelijk. Doet u mee?

Naast de stadsbrede activiteiten zijn er ook activiteiten bij u in de buurt. Wilt u weten wat er in uw buurt te doen is? Kijk onderaan voor het overzicht in uw wijk. Houd deze pagina in de gaten als het aanbod van uw wijk nog niet online staat.

Skatetijd!

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen kennis maken met verschillende vormen van inline skaten tijdens Skatetijd! Doe mee met clinics van de Nijmeegse schaatsvereniging, Vereniging IJshockey Nijmegen en de Bandy vereniging Nijmegen. Skatetijd! is op zaterdag 18 september op de parkeerplaats van het Nijmeegse Triavium van 10.00 tot 13.00 uur.

Schrijf je in

Schrijf je in

Scholendag

Kinderen in Nederland, en dus ook in Nijmegen, zijn kampioen stilzitten. Terwijl bewegen juist belangrijk is, vooral in de huidige situatie. Gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat kinderen veel bewegen. Daarom sluiten wij op woensdag 22 september aan bij de 10@10 Challenge waarbij zo veel mogelijk basisschool leerlingen in Nijmegen om 10.00 uur meedoen aan de 10@10 challenge. Vanaf vandaag kunnen kinderen van de basisschool gebruik maken van het ‘Sjors Sportief boekje’. Meer informatie?

Sjorssportief.nl

Sjorssportief.nl

Ontdek je talent dag

Op initiatief van Topsport Gelderland en de gemeente Nijmegen wordt er op woensdag 22 september de ‘Ontdek je talent dag’ georganiseerd. Kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar kunnen met het Sportkompas en persoonlijk advies er achter komen welke sport ze leuk vinden en welke sport het beste bij ze past. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van Topsport Gelderland. 

Topsport Gelderland

Topsport Gelderland

Beach Volleyball World Tour Nijmegen

In Nijmegen wordt voor het eerst in de geschiedenis een internationaal beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Op 16 t/m 19 september vormt de Waalkade het decor voor een spectaculair sportevenement. Tijdens het openingsweekend  van de Nationale Sportweek zullen internationale toppers spelen om een plek in de finale. Ga op deze dagen gratis kijken bij de Beach Volleybal World Tour! 

Na het World Tour weekend zal het beachvolleybalstadion nog een week open blijven voor, volleybalverenigingen, scholen en bedrijven. Wilt u met uw organisatie ook gebruik maken van deze mogelijkheid? Neem dan contact op met sportontwikkeling@nijmegen.nl.

Jongeren van 12 jaar of ouder kunnen op woensdag 22 september gratis beachvolleyballen met wijksport op de beachvolleybalvelden op de Waalkade. Kinderen van groep 3 tot en met 8 kunnen op donderdag 23 september van 15.00 – 17.00 uur gratis meedoen.

Test je fit

Wilt u tips over uw gezondheid? Of wilt u gezonder en/of fitter worden? U kunt uw gezondheid gratis laten testen en gratis beweegadvies krijgen van een buurtsportcoach. U kunt terecht:

  • Op de Grote Markt op 20 september van 09.00 uur t/m 17.00 uur.
  • In Winkelcentrum Dukenburg op 21 september van 11.00 uur t/m 19.00 uur. 
  • Tijdens de markt in Hatert op 22 september van 09.00 uur t/m 12.30 uur.