Nimma Sportzomer

Waar Parijs de Olympische Spelen heeft deze zomer, heeft Nijmegen de Nimma Sportzomer. De Nimma Sportzomer is een bruisend sportevenement dat de hele stad Nijmegen in beweging brengt. Rondom de Olympische en Paralympische Spelen willen we alle inwoners van Nijmegen laten meegenieten van dit sportevenement. In de vijf stadsdelen van Nijmegen vinden vijf evenementen plaats. De evenementen zijn gratis en vinden plaats tussen 23 mei en 31 juli 2024.

Vijf evenementen in vijf stadsdelen

Samen met lokale sportaanbieders en andere partners hebben we een breed aanbod van olympische en paralympische sporten samengesteld. Verspreid over de vijf evenementen in de vijf stadsdelen van Nijmegen. Bij elk evenement staat er een andere tak van sport centraal.

Of je nu al een sportliefhebber bent of op zoek bent naar een nieuwe leuke manier om in beweging te komen, Nimma Sportzomer heeft voor iedereen iets te bieden.  Hieronder vind je alle informatie van de vijf evenementen. 

Sportwethouder Jean Paul Broeren ontsteekt het Nimma Sportzomer vuur op zaterdag 25 mei om 10 uur tijdens het watersport event Optimist on Tour. Iedereen is welkom.

Tijdens de Olympische spelen in Parijs 2024 is het aantal Urban sporten uitgebreid. Zo zijn skateboarden en breaking (breakdance) toegevoegd aan het programma in de Franse hoofdstad. 

Diverse sporters op het gebied van BMX, WCMX, skateboarden en breaking laten in Nijmegen-West op zaterdag 15 juni hun toffe tricks zien. Ook kun je te gekke demo’s bekijken en is er een breaking competitie. Tot slot kun je de uitdagende sporten zelf uitproberen met verschillende workshops. 

Handig om te weten

 • Zaterdag 15 juni 2024  van 15.00 tot 18.00 uur
 • Locatie: Waalhalla, Winselingseweg 12 in Nijmegen
 • Voor jongeren van 12 jaar en ouder
 • Het is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden 

Show wheelchair skills team en workshop rolstoelvaardigheid

Zit je in een rolstoel? Laat deze dag dan vooral niet aan je voorbij gaan! Het wheelchair skills team is deze dag ook aanwezig om hun stunts te showen in het skatepark. Maar ook jij kan deze dag werken aan jouw vaardigheden door mee te doen aan een clinic rolstoelvaardigheid.

Ben je benieuwd naar deze sporten en wil je dit ook eens uitproberen? Kom dan op zaterdag 15 juni van 15.00 tot 18.00 uur naar Waalhalla en de pumptrack op het Nyma terrein. 

Ontdek racketsport
Dit is je kans! Verken en ervaar samen met anderen de wereld van de racketsporten. Maak niet alleen kennis met padel en tennis, maar ook met badminton en tafeltennis. Probeer de verschillende sporten uit of word nog beter in een sport door mee te doen aan een clinic. 

Er is voor iedereen iets te beleven! Het maakt niet uit of je een beginner bent of al ervaring hebt. Natuurlijk is er ook ruimte om andere deelnemers te ontmoeten en te genieten van de gezellige sfeer vol sportiviteit en plezier. Er zijn ook speciale rolstoelclinics, zodat je volop kan meedoen met deze sportieve dag.

Handig om te weten

 • Woensdag 10 juli van 10.00 tot 15.00 uur
 • Ochtend: van 10.00 tot 12.00 uur voor 50+'ers
 • Middag: van 13.00 tot 15.00 uur voor kinderen met ouder(s)
 • Het is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden
 • Locatie: Tennis & padelvereniging Lindenholt, De Wellenkamp 1150, Nijmegen 

Voor jong en oud is er van alles te beleven. Ontdek verschillende workshops, clinics en uitdagingen waarbij streetsports, zoals basketbal en freerunning centraal staat. 

Walking basketbal en Bootcamp

In de ochtend is er walking basketbal voor volwassenen en senioren. Om 09.00 uur staat er een kopje koffie en thee klaar. Daarna is er een clinic walking basketbal en bootcamp voor vrouwen van 09.30 tot 10.30 uur.

Freerunning en Freestyle Basketbal

Daarna gaat het programma, van 11.30 - 13.30 uur, door met freerunnen en freestyle basketbal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Freerun langs een spannend parcours voor allerlei leuke bewegingen en klimplezier. En doe mee met een clinic van Showcase Basketbal. 

Je kan van te voren al een plek reserveren door je aan te melden. Er zijn op de dag zelf ook nog vrije inloop plekken beschikbaar.

Aanmelden streetsports

Workshop Graffiti

Van 13.00 tot 15.00 uur wordt er een workshop graffiti gegeven . Dit duurt ongeveer 35 minuten per persoon. Heb je altijd al eens willen graffiti spuiten? Zorg er dan voor dat jij je tussen 12.30 en 12.45 uur meldt bij de aanmeldbalie. Let op: er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Basketbaltoernooi

De dag wordt van 14.00 van 17.00 uur afgesloten met een 3x3 basketbaltoernooi voor kinderen 8-13 jaar. Het basketbaltoernooi wordt gehost door Freestyle Basketballer Galdino van Showcase Basketbal. 
Meedoen? Meld je aan en stuur een mail naar dukenburginbeweging@nijmegen.nl en vermeld daarin de namen van jouw teamleden. Minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers per team. Er zijn super mooie prijzen te winnen!

Handig om te weten

 • Woensdag 24 juli van 9.00 tot 17.00 uur
 • Van 9.00 tot 10.30 uur voor volwassenen en senioren
 • Van 11.30 tot 13.30 uur voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar
 • Van 14.00 tot 17.00 uur voor kinderen van 8 tot 13 jaar
 • Het is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden. Voor Freerunning en Freestyle Basketbal kan je van te voren een plekje reserveren, dit is niet verplicht. Op de dag zelf zijn er altijd nog vrije inloop plekken beschikbaar. 
 • Kom je met de auto? Dan kun je het best parkeren in de wijk Tolhuis. Vanuit daar is het een minuutje lopen naar het basketbalveld. Een andere mogelijkheid is dat je de auto parkeert bij Winkelcentrum Dukenburg. Daar kan je 2 uur gratis parkeren.
 • Locatie: 3x3 basketbalveld Dukenburg | Van Schuylenburgweg 18, Nijmegen

Maak kennis met verschillende onderdelen van atletiek in de vorm van een meerkamp, op je eigen niveau. 

Heb jij altijd al eens verschillende atletiek onderdelen willen proberen? Kom naar hét atletiek evenement van de Nimma Sportzomer. Neem deel aan verschillende onderdelen. Je kan zelfs een gouden medaille verdienen! Zodat jij je even een echte olympiër voelt.

In de ochtend zullen de activiteiten gericht zijn op ‘walking atletiek’, zodat iedereen op zijn eigen niveau deel kan nemen.

Aangepast sporten

Ook voor de aangepaste sporter zijn er verschillende sporten te ervaren. Houd deze website in de gaten voor het actuele programma!

Handig om te weten

 • Woensdag 31 juli van 10.00 tot 15.30 uur
 • Van 10.00 tot 12.00 uur voor 50plussers
 • Van 13.30 tot 15.30 uur voor groep 3 tot en met 8
 • Het is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden
 • Locatie: Nijmegen Atletiek, Heemraadstraat 3 in Nijmegen 

 

8 en 9 juni 2024 vindt de BetCity Eredivisie Beach (beachvolleybal) plaats op de Waalkade. Het evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen. Of je nu komt om de topspelers in actie te zien, zelf wilt deelnemen aan activiteiten of gewoon wilt genieten van de sfeer. Iedereen is welkom! Buiten het wedstrijdveld vind je een bruisende festivallocatie. Hier kan je genieten van een relaxte sfeer en allerlei activiteiten. Meer informatie vind je op eredivisiebeach.nl/nijmegen.

De Nationale Buitenspeeldag zet Nijmegen in het teken van sport en spel, met activiteiten voor elke leeftijdsgroep. Senioren opgelet: we delen speciale beweegboekjes uit! Deze boekjes staan vol gratis beweegactiviteiten dicht bij huis. Wil je zo'n handig boekje? Vraag het de buurtsportcoach. En voor de kids? Bereid je voor op een dag vol avontuur! Samen met onze bewoners en partners zetten we de leukste activiteiten op poten. Benieuwd wat er te doen is bij jou in de buurt? Neem een kijkje op jantjebeton.nl/buitenspeeldag voor alle info. Speelplezier gegarandeerd!

Speeltuinenspeurtocht

Heb jij al gehoord van de Speeltuinentocht?
We willen we jullie aanmoedigen om op avontuur te gaan in de verschillende speeltuinen in jouw buurt. Daarbij ga je op zoek naar Bikkel, de mascotte van voetbalclub N.E.C.! Bovendien biedt het boekje een unieke en interactieve ervaring, waarbij je niet alleen Bikkel moeten vinden, maar ook spannende uitdagingen kunnen voltooien door de QR-codes te scannen in elke speeltuin.

Dus waar wachten jullie nog op? Laten we samen naar buiten gaan om te spelen en plezier te hebben!