Zwemles voor kinderen

In onze waterrijke omgeving is het belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen. De gemeente Nijmegen wil graag dat alle Nijmeegse kinderen hun zwemdiploma A halen. Daarom is er een bijdrage voor gezinnen met een laag inkomen. Vraag de bijdrage aan.

Aanvragen

Aanvragen

Aanbieders van zwemlessen

Er zijn verschillende aanbieders van zwemlessen in Nijmegen, op verschillende tijdstippen (ook in het weekend of rechtstreeks vanuit school). Voor kinderen met watervrees zijn er speciale lessen.

Het Zwemfonds werkt samen met de zwemscholen hieronder. Bekijk de websites voor lestijden, kosten en locaties:

Bekijk de film op ons YouTubekanaal.

Laag inkomen? 

  • Heeft u een laag inkomen en kinderen van 6 tot en met 13 jaar die nog geen zwemdiploma A hebben? Dan kunt u een bijdrage vragen uit het zwemfonds. U krijgt maximaal 2 keer € 250,- per kind voor het halen van zwemdiploma A. Het zwemfonds werkt samen met de zwemscholen die hierboven genoemd zijn.
  • Is uw kind 4 t/m 17 jaar oud? Misschien kunt u mogelijk dan ook een bijdrage krijgen van  Stichting Leergeld voor andere sporten, zwemdiploma B/C of wedstrijdzwemmen. Kinderen in de leeftijd 14 t/m 17 jaar kunnen deze bijdrage ook gebruiken voor het behalen van zwemdiploma A.

Hulp nodig? 

Uw sportdocent op school, buurtsportcoach of leerkracht kan u helpen bij uw aanvraag voor een bijdrage uit het Zwemfonds via Stichting Leergeld.