Meedoen-regeling

Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor bijvoorbeeld nooit naar de film, een sportles volgen of meedoen aan een cursus? Misschien kunt u gebruik maken van de Meedoen-regeling.

Aanvragen Het inloggen is geannuleerd.

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent geen student
  • U woont in Nijmegen
  • Als meer personen op uw adres in aanmerking komen voor de regeling, vult u allemaal een eigen aanvraagformulier in
  • Lever het aanvraagformulier voor 1 juli 2018 in bij de gemeente
  • Kies 1 organisatie uit om een activiteit of cursus te volgen. Bij die organisatie mag u voor € 150,- een of meer activiteiten doen. Zie het overzicht van de deelnemende organisaties onder 'Waar kunt u aan meedoen'
  • U mag het hele jaar door starten met uw activiteit, maar uiterlijk op 31 december 2018 (de activiteit mag doorlopen in 2019)
  • In onderstaande tabel vindt u wat uw maximale inkomen mag zijn om recht te hebben op de regeling. U moet uitgaan van uw maandinkomen voorafgaand aan de maand waarin u de regeling aanvraagt. Voorbeeld: vraagt u 13 april 2018 aan, dan kijkt de gemeente naar uw inkomen van maart 2018
Tabel: Maximale inkomensgrens voor de Meedoen-regeling
SituatieVanaf 18 jaar tot uw pensioenleeftijdVanaf uw pensioenleeftijdIndicatie Zorg met verblijf (vanaf 18 jaar)
alleenstaand€ 1.045,-€ 1.150,-€ 365,-
alleenstaande ouder€ 1.345,-€ 1.145,-€ 495,-
getrouwd/samenwonend€ 1.495,-€ 1.580,-€ 590,-

Bekijk de animatiefilm met uitleg over de meedoen-regeling op ons YouTubekanaal

De gemeente stuurt u zo snel mogelijk (maximaal 8 weken) een brief met het besluit. Als uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u met die brief naar een van de deelnemende organisaties gaan om u aan te melden.
! Let op: lever de originele brief met het besluit in, anders schrijft de organisatie u niet in. Neem ook uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee.

Na uw aanmelding betaalt de gemeente het geld voor uw gekozen activiteit of cursus rechtstreeks aan de organisatie. U hoeft hier niets voor te doen.

U krijgt maximaal € 150,- . Kiest u 1 of meer activiteiten die goedkoper zijn, dan vervalt de rest van het geld. Kiest u voor een duurdere activiteit, dan betaalt u het extra geld zelf aan de organisatie. U krijgt geen geld terug als u uw cursus niet afmaakt of het tegoed niet opmaakt.

Print het aanvraagformulier (pdf, 225 kB) en verstuur per post.