Meedoen-regeling

Heeft u een laag inkomen? En kunt u daardoor bijvoorbeeld nooit naar de film, een sportles volgen of meedoen aan een cursus? Misschien kunt u gebruik maken van de Meedoen-regeling.

Vanaf januari 2018 kunt u zich aanmelden voor de nieuwe Meedoen-regeling.

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent geen student
  • Als meer personen op uw adres in aanmerking komen voor de regeling, vult u allemaal een eigen aanvraagformulier in
  • U levert het aanvraagformulier voor 1 juli 2017 in bij de gemeente
  • U kiest 1 organisatie uit om een activiteit of cursus te volgen. Bij die organisatie mag u voor € 150,- een of meer activiteiten doen. U kunt kiezen uit deze organisaties
  • U start uw activiteit of cursus voor 1 oktober 2017
  • In onderstaande tabel vindt u wat uw maximale inkomen mag zijn om recht te hebben op de regeling. U moet uitgaan van uw inkomen van augustus 2016
SituatieVanaf 18 jaar tot uw pensioenleeftijdVanaf uw pensioenleeftijdIndicatie Zorg met verblijf (vanaf 18 jaar)
alleenstaand€ 1.045,-€ 1.150,-€ 365,-
alleenstaande ouder€ 1.345,-€ 1.145,-€ 495,-
getrouwd/samenwonend€ 1.495,-€ 1.580,-€ 590,-

 

De gemeente stuurt u zo snel mogelijk (maximaal 8 weken) een brief met het besluit. Als uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u met die brief naar een van de deelnemende organisaties gaan om u aan te melden.
! Let op: lever de originele brief met het besluit in, anders schrijft de organisatie u niet in. Neem ook uw paspoort of identiteitskaart mee.

Na uw aanmelding betaalt de gemeente het geld voor uw gekozen activiteit of cursus rechtstreeks aan de organisatie. U hoeft hier niets voor te doen.

U krijgt maximaal € 150,- . Kiest u 1 of meer activiteiten die goedkoper zijn, dan vervalt de rest van het geld. Kiest u voor een duurdere activiteit, dan betaalt u het extra geld zelf aan de organisatie. U krijgt geen geld terug als u uw cursus niet afmaakt of het tegoed niet opmaakt.