Nieuwsbrief Werk en Inkomen april 2020

“De coronacrisis raakt velen in Nijmegen, en ook u. Ik kan me goed voorstellen dat u praktische vragen heeft. Krijg ik nog op tijd mijn uitkering? Hoe zit het met mijn afspraak? Waar kan ik terecht met mijn geldzorgen? Onze dienstverlening gaat gewoon door. Maar wel aangepast om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Met deze nieuwsbrief proberen wij antwoord te geven op een aantal praktische vragen. Heeft u geldzorgen neem dan contact met ons op. Hoe eerder, hoe beter wij u kunnen helpen. Pas op elkaar en blijf gezond.” Wethouder Renske Helmer (werk, inkomen en armoedebestrijding).

Het coronavirus kan de nodige onzekerheid geven over uw uitkering. Bijvoorbeeld over het uitbetalen van de uitkering of verplichtingen die u heeft. Wij helpen u door hier veel gestelde vragen te beantwoorden

Afspraken en bezoek

U komt niet naar de Stadswinkel voor u en onze veiligheid. Als u eerder een afspraak gemaakt heeft dan gaat deze door. Het gesprek loopt dan via de telefoon.   

Het inloopspreekuur voor de Meedoenregeling is een telefonisch spreekuur geworden. Op maandag en donderdag van 13.00 – 16.00 uur helpen wij u graag. Bel voor dit spreekuur naar 024 - 329 8065.  

U krijgt uw uitkering maar dan moeten we wel uw statusformulier ontvangen

Wanneer wij het statusformulier van u op tijd ontvangen, dan zorgen wij dat u uw bijstandsuitkering ontvangt.  Kunt u door de huidige situatie het statusformulier niet opsturen?  Bel ons dan op telefoonnummer 14024 en vraag naar Uitkeringsbeheer. Wij helpen u dan verder.     

Door het coronavirus heeft u tijdelijk geen werk

Wanneer u werk heeft naast uw uitkering maar dat is door de huidige situatie  stopgezet, bel ons dan telefoonnummer 14024 en vraag naar de afdeling Uitkeringsbeheer. Wij helpen u dan verder.   

Budgettraining gaat niet door 

Alle bijeenkomsten dus ook de training ‘Afbouw bewind’ gaan niet door.  Wanneer de landelijke beperkingen niet meer gelden, gaan we nieuwe bijeenkomsten plannen. Wij houden u op de  hoogte.     

Geldzorgen  

Dreigt er door de huidige situatie een woningontruiming of afsluiting van gas, water of elektra neem dan direct contact op. Ook bij andere geldzorgen willen wij graag dat u contact met ons opneemt. 

  • Als u nog geen traject volgt bij Schuldhulpverlening, neem dan contact op  met de Financieel Expert in de wijk. Bel 024 - 329 80 01 of mail naar geldzorgen@nijmegen.nl.  
  • Zit u al in een traject en komt u door de huidige situatie opnieuw financieel in de problemen, neem dan contact op met uw klantmanager. Kunt u uw klantmanager niet bereiken, bel ons dan op telefoonnummer 024 - 329 80 40.
  • Wanneer u budgetbeheer of F!X heeft, bel dan de afdeling budgetbeheer op telefoonnummer 024 - 329 80 13.

Alle kinderen hebben op dit moment thuisonderwijs waarvoor vaak een laptop nodig is. Sommige scholen hebben laptops te leen. Is dat niet mogelijk en heeft u geen laptop of computer thuis?

Bij Leergeld kunt u vragen of zij u kunnen helpen. Om te zien of Stichting Leergeld u kan helpen, hebben zij de volgende gegevens van u nodig:

  • Uw adresgegevens, e­mailadres en telefoonnummer
  • Uw laatste inkomensgegevens
  • Op welke school/scholen en in welke klas/groep zit uw kind/uw kinderen?
  • Hoeveel laptops heeft u al in uw gezin? Elke maandag, woensdag en vrijdag is er spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur. Bel hiervoor naar 024 - 323 76 44. U kunt ook een mail sturen naar info@leergeldnijmegen.nl

Is uw inkomen tijdelijk gedaald door de coronacrisis en kunt u nu wel een steuntje in de rug gebruiken? De Voedselbank Nijmegen kan helpen. De pakketten van de voedselbank zijn geen vervanging van uw dagelijkse boodschappen. Het is noodhulp voor wie het nu echt moeilijk heeft .

Op de website van de Voedselbank Nijmegen staat welke informatie zij van u nodig hebben en hoe u zich kunt aanmelden. Elke dinsdag is er spreekuur van 09.30 tot 16.00 uur. Bel hiervoor naar 06 - 23 11 23 18. U kunt ok een mail sturen naar info@voedselbanknijmegen.nl.