Nieuwsbrief Werk en Inkomen april 2021

In 2021 kunt u als huurder met een laag inkomen en een hoge huur één keer een verlaging van de huur krijgen. Dat kan alleen als u:

  • Huurt bij de woningcorporaties Portaal, Talis, Woongenoot of Woonwaarts (voorheen de Gemeenschap of Standvast)
  • Meer dan € 633,25 aan kale huur betaalt

Moet u zelf iets doen om de huurverlaging te krijgen? Dat ligt eraan hoe hoog het inkomen van u en uw medebewoners was in 2019.

  • Was uw inkomen in 2019 laag, dan hoeft u waarschijnlijk niets te doen. U krijgt dan een brief van de woningcorporatie
  • Is uw inkomen na 2019  gedaald, dan vraagt u zelf de huurverlaging aan. Uw woningcorporatie heeft informatie van u nodig over uw huishouden en uw inkomen. Vraag aan de woningcorporatie welke informatie zij nodig hebben

De huurverlaging zorgt er ook voor dat uw huurtoeslag verandert. Geef daarom uw nieuwe huur op tijd door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u te veel huurtoeslag krijgt en u later moet terugbetalen.

Heeft u vragen over de huurverlaging of over de huurtoeslag, maak dan een afspraak met de Sociaal Raadslieden. Bel de gemeente op 14 024. De afspraken zijn tijdelijk alleen telefonisch.     

Ik nodigde u een paar maanden geleden uit om met mij in gesprek te gaan over dingen die u belangrijk vindt. Velen van u hebben dit al gedaan en daar ben ik blij mee. Want iedereen heeft zijn eigen unieke verhaal. Ik hoor dan ook graag wat úw verhaal is, waar u tegenaan loopt of waar u hulp bij nodig heeft.

Of u nu werk zoekt, financiële hulp nodig heeft of iets wil weten over regelingen van de gemeente: laat het ons weten. Misschien is er meer mogelijk dan u denkt. Blijf in elk geval niet zitten met uw vragen of problemen, maar deel uw verhaal met ons. Wij helpen u graag verder.

U kunt contact met mij opnemen via  de mail p1.molenaar@nijmegen.nl. Ik kijk er naar uit om u te ‘ontmoeten’.

Petra Molenaar. wethouder werk, inkomen en armoedebestrijding

Stichting Leergeld en de gemeente Nijmegen bieden 7 vergoedingen voor ouders en kinderen van 4 t/m 17 jaar