Nieuwsbrief Werk en Inkomen mei 2021

Voor vakantiegeld houdt de gemeente maandelijks een bedrag van uw uitkering apart. In mei betalen wij uw vakantiegeld  uit. U ziet dat als een aparte bijschrijving op uw rekening. Behalve als u bijstandsschuld door fraude heeft. Of er is beslag gelegd op uw uitkering door een deurwaarder. Vakantiegeld krijgt u dan meestal niet. Krijgt u een uitkering en heeft u ook werk, dan ontvangt u ook vakantiegeld van uw werkgever. U geeft dit vakantiegeld aan ons door op het statusformulier. En doet u er een bewijsstuk bij. Zo kunnen wij berekenen hoeveel vakantiegeld u ontvangt.

Heeft u vragen over de hoogte of de uitbetaling van het vakantiegeld, mail naar vakantiegeld@nijmegen.nl 

Zorgt u al een jaar lang voor uw man of vrouw, familielid of vriend, vriendin? Dan bent u een mantelzorger. Ook de gemeente waardeert uw inzet. Daarom kunt u voor dit belangrijke werk € 200,- krijgen: het mantelzorgcompliment. Dit kan 1x per jaar.

Hoe werkt het?

  • Degene waarvoor u voor zorgt:
    • vraagt het mantelzorgcompliment aan voor u op nijmegen.nl
    • woont in Nijmegen
    • krijgt tenminste 8 uur per week zorg van u
  • Nadat de gemeente het formulier ontvangen heeft , krijgt u het bedrag op uw bankrekening. Het heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw uitkering.

Het is handig om de aanvraag samen te doen omdat u ook uw gegevens moet invullen.

De aanvraagperiode loopt tot 1 juli 2021.

De coronatijd: makkelijker online shoppen, maar wel minder inkomen en dan geldstress. De superhandige GeldChecker van NiBud helpt bij het voorkomen van een crisis op je bankrekening. Kijk op geldchecker.nl voor makkelijke tips.

Met een laag inkomen kunt u recht hebben op verschillende vergoedingen van de gemeente. 

Op de pagina Hulp bij Geldzorgen vindt u het overzicht met de vergoedingen.