Nieuwsbrief Werk en Inkomen nummer 6

Lees hier de artikelen uit de nieuwsbrief Werk en Inkomen juli 2019

Nieuwsbrief werk en inkomen juli 2019

Wilt u na de zomer bewuster met u geld omgaan? Meld u aan voor de gratis budgettraining ‘Weet wat je besteedt’.

In deze budgettraining leert u om beter met uw geld uit te komen. Er wordt gewerkt met opdrachten, maar ook tips  van de andere deelnemers kunnen u helpen.  Er komt een diëtiste voorlichting geven over gezonde én betaalbare voeding.

Wat gaan we doen?

  • Administratie ordenen
  • Overzicht krijgen in uw inkomsten en uitgaven
  • Een kloppend maandoverzicht maken
  • Slim uitgeven, slim boodschappen doen
  • Hoe om te gaan met schuldeisers

Wanneer?

Zes keer op de  donderdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur.

De cursus begint op 15 augustus 2019  en duurt tot en met 19 september 2019.

Aanmelden

Geef u snel op! Mail naar gkb@nijmegen.nl of bel  024 – 329 80 40.

‘Digisterker; Werken met de elektronische overheid’

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk te zoeken of om een verhuizing door te geven. 
Veel mensen weten niet hoe dat moet of vinden het moeilijk. Daarom is er in de bibliotheek een speciale cursus ‘Digisterker; Werken met de elektronische overheid’. 

U leert hoe u informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente en hoe u uw DigiD kunt gebruiken. U krijgt les in kleine groepen van geschoolde vrijwilligers. 

De cursus is voor inwoners van Nijmegen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan.  Voorwaarde is dat u  kunt werken met een toetsenbord en een muis. U heeft een e-mailadres en internet thuis.
Heeft u nog maar weinig ervaring met computers en internet? Volg dan de gratis cursus ‘Klik en Tik: kennismaken met internet’. 

Data: donderdagochtend, 6 dagdelen
Tijd: 10.00 – 12.00 uur    
Plaats: de Bibliotheek de Mariënburg:  
Mariënburg 29, 6511 PS, Nijmegen

Informatie en aanmelden

Via www.obgz.nl/digitaalvaardig
Of mail Marijke Buursen: mbuursen@obgz.nl of bel 024 – 327 49 87 

Wist u dat bijna de helft van alle Nederlanders vrijwilligerswerk doet? De meeste mensen doen vrijwilligerswerk omdat ze het leuk of belangrijk vinden. Je komt in contact met andere mensen, je draagt iets bij aan de stad of wijk of je helpt mensen die het echt nodig hebben. En je kunt er  (werk)ervaring mee opdoen.

Zoekt u vrijwilligerswerk? Kijk dan op de website van de vrijwilligerscentrale, onder vacatures. www.vwc-nijmegen.nl. U kunt ook een afspraak maken bij de vrijwilligerscentrale. Zij kunnen u helpen met het vinden van een passende plek.

Heeft u een bijstandsuitkering dan mag u vrijwilligerswerk doen. Hierbij gelden de volgende regels:

  • De organisatie waar u voor werkt, is niet commercieel en zet zich in voor een goed doel. Het is niet de bedoeling dat u werk doet, dat eigenlijk betaald zou moeten worden. Bijvoorbeeld in een supermarkt.
  • Ook als u vrijwilligerswerk doet, blijft u zich inzetten om betaald werk te vinden.
  • Soms ontvangt u een vrijwilligersvergoeding. Bent u 27 jaar of ouder, dan mag u maximaal

€ 170,-per maand (€ 1.700,- maximaal per jaar) houden. Onder de 27 jaar wordt het gekort op uw uitkering. Ook betaalt de vrijwilligersorganisatie soms onkosten. Die vergoeding moet u doorgeven via het statusformulier.

Wilt u beginnen?

Vraag eerst toestemming aan de gemeente per mail: uitkering@nijmegen.nl, vul het in op het statusformulier of bel met 14 024. Geef aan wat u gaat doen, voor welke organisatie en het aantal uren en of u een vergoeding krijgt. Als de gemeente akkoord is, krijgt u een brief.