Nieuwsbrief Werk en Inkomen nummer 7

Lees hier de artikelen uit de nieuwsbrief werk en inkomen van augustus

Nieuwsbrief werk en inkomen augustus

Aan het begin van het schooljaar moet u allerlei kosten betalen voor uw kind. Heeft u een bijstandsuitkering of een laag inkomen? Stichting Leergeld Nijmegen kan u bij sommige kosten helpen.

Wat kunt u aanvragen?

 • Een vergoeding  van € 275,- per kind, per jaar voor contributie voor een sport- of cultuuractiviteit. Het kan gaan om allerlei soorten sport of fitness, maar ook om muziek- of dansles of scouting. Uw kind mag aan een of meer activiteiten meedoen. Let op! Vorig jaar kon u voor  sport- en cultuuractiviteiten  2 keer  een bedrag van  € 225, - krijgen. Vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 worden sport en cultuuractiviteiten samen beoordeeld en krijgt u  maximaal €  275, - vergoed.
 • Een ouderbijdrage  voor  de basisschool van maximaal €  50, - per kind en een bijdrage voor een schoolkamp van maximaal €  50,-.
 • Een ouderbijdrage voor het voortgezet onderwijs van maximaal € 100, - per kind, en 1  keer (in een van de hoogste leerjaren)  een bijdrage  voor een schoolreis van maximaal €  200,-.
 • Een bijdrage voor kinderen vanaf  6  jaar, die nog geen zwemdiploma A hebben.
 • Een laptop voor als uw kind naar de brugklas van het voortgezet onderwijs gaat.  U kunt de laptop ook aanvragen als uw kind naar de 2e klas gaat. Voorwaarde is dat u het eerste jaar geen aanvraag hebt ingediend. Wacht met de aanschaf totdat Leergeld een besluit heeft genomen over de toezegging.

Leergeld betaalt rechtstreeks aan school of de organisatie. U hoeft het geld niet zelf voor te schieten. Leergeld is er voor kinderen van 4 t/m 17 jaar.

Aanmelden

Voor aanmelden of meer informatie  kijk op www.leergeldnijmegen.nl.

Na uw aanmelding komt Leergeld bij u op bezoek. Daarna wordt besloten of u in aanmerking komt voor de Leergeld-vergoedingen.Bellen kan op maandag, woensdag en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op 024 - 323 76 44.

In deze cursus leert u beter lezen, schrijven en rekenen. Ook leert u omgaan met de computer en met internet.  De cursus wordt in kleine groepen gegeven. U leert op uw eigen niveau en in uw eigen tempo.

Wat kan u leren:

 • Basisvaardigheden van de computer
 • E-mailen
 • Digitaal formulieren invullen
 • Digitaal solliciteren
 • Cv en sollicitatiebrief schrijven

U kunt op ieder moment starten. De lessen zijn overdag en/of ‘s  avonds en duren 3 uur. De cursus wordt in verschillende (wijk)centra gegeven. De gemeente betaalt een deel van de cursus. U betaalt zelf € 45,- per jaar.

Wilt u meer weten of  aanmelden?
Kijk op: www.roc-nijmegen.nl en zoek onder kopje  Volwassenen
Bel: 024 - 89 04 024
Mail naar: educatie@roc-nijmegen.nl

Zelf brieven schrijven of formulieren invullen blijft soms lastig. 1 op de 10 Nederlanders kan niet zo goed lezen en schrijven. De gemeente Nijmegen stuurt veel brieven. De brieven leren lezen? Of  beter leren schrijven? Bel gratis 0800 023 4444 voor lessen of advies. Of kijk op daarhebjerechtop.nl.

Stichting lezen en schrijven helpt u een cursus te vinden. De lessen kosten niet veel geld of zijn gratis. 

Aanvragen kan tot 1 oktober 2019.

U krijgt van de gemeente Nijmegen €  150,-. Met dit geld kunt u meedoen aan allerlei activiteiten zoals muziek en dansen, zwemmen, yoga, taalcursussen en nog veel meer. Kijk op Meedoen-regeling voor het aanvragen en het aanbod. Weet u nog niet precies wat u wilt gaan doen? Stuur dan toch een aanvraag in en beslis later. Als u maar begint met de activiteit voor het einde van het jaar. Let op! Na 1 oktober 2019 kunt u geen aanvraag meer indienen.

Na uw aanvraag krijgt u van ons een brief met een code. Met deze code  kunt u zich aanmelden voor een cursus of activiteit.

Hulp nodig?

Komt u er niet uit? Ga voor hulp naar een Stip bij u in de buurt. Kijk op www.stipnijmegen.nl 

Komt u het team van de Kledingbank versterken? De Kledingbank Nijmegen e.o. zoekt voor een half jaar een  coördinator voor  minimaal 20 uur over 4 dagen per week verdeeld.

Wat is de Kledingbank?

Mensen uit Nijmegen die moeilijk rond kunnen komen kunnen gebruik maken van de Kledingbank.  Bij de Kledingbank werken enthousiaste vrijwilligers. Mensen met weinig kans op een betaalde baan of een beperking vinden hier een zinvolle werkplek en /of opleidingsplaats.

Wat gaat u doen?

U begeleidt de  vrijwilligers en u denkt mee over de ontwikkeling en de toekomst van  de Kledingbank.

Wat bieden wij?

 • Een goede werksfeer
 • Een maximale vrijwilligersvergoeding  van € 170,- per maand
 • En ten slotte goede begeleiding vanuit het bestuur.

Voor meer informatie kunt u terecht  bij de voorzitter Pim Spaan via bestuur@kledingbanknijmegen.nl of 06-542 66 189.
www.kledingbanknijmegen.nl