Kunstwerken uit de jaren 1985 - 1989

Titus Brandsma
kunstenaar:Gerard Mathot
[x]
Gerard Mathot werd geboren in 1911 te Boskoop als zoon van een graficus. Hij trad in 1931 toe tot de congregatie van de Redemptoristen. Enkele jaren na zijn priesterwijding (1936) volgde hij een opleiding aan de kunstacademie en studeerde kunstgeschiedenis. Na een theologiestudie werkte hij als ziekenhuis-pastor in de St. Maartenskliniek te Nijmegen. Gedurende bijna 75 jaar heeft Gerard Mathot kunst gemaakt. Enkele van zijn meest bekende werken zijn de bronzen Titus Brandsma midden op de Nijmeegse Universitaire Campus, het beeld van Peerke Donders in de kathedraal van 's-Hertogenbosch en de Barmhartige Samaritaan dat de ontvangsthal siert van het VGZ-gebouw aan de Brabantse poort.

kunstwerken van Gerard Mathot
titel:Titus Brandsma
locatie:Thomas van Aquinostraat
jaartal:1985
bekijk kunstwerk details
Sculptuur
kunstenaar:Auke de Vries
[x]
Auke de Vries woont en werkt in Den Haag. Hij heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd in binnen en buitenland. Hij volgde de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Naast zijn kunstenaarschap is hij als docent verbonden aan de Rijksacademie van Amsterdam. In 2005 ontving hij de Cultuurprijs van Den Haag.

Auke de Vries was oorspronkelijk graficus, maar ontwikkelde zich al snel in het tekenen en beeldhouwen. In de jaren zeventig begon hij met het maken van kleine ruimtelijke modellen die bedoeld waren als hulpmiddel bij het maken van grafiek. Deze modellen gingen al snel een eigen leven leiden en ontwikkelden zich tot zelfstandige sculpturen.

De beelden van De Vries worden vaak vergeleken met schrifttekens. De wijze waarop hij in de ruimte werkt, wordt aangeduid als 'schrijven'. Zijn ogenschijnlijk lichte constructies zijn samengesteld uit lijnen, vlakken, cilinder- en kogelvormen. Omdat de vormen meestal op enkele punten verankerd zijn, lijken de beelden in wankel evenwicht te verkeren. Niets is minder waar: de plaats van alle elementen is exact berekend en uitgebalanceerd. Verder plaats hij zijn sculpturen meestal op een stevige sokkel.

kunstwerken van Auke de Vries
titel:Sculptuur
locatie:Tweede Oude Heselaan 384
jaartal:1985
bekijk kunstwerk details
Omgevingsvormgeving
kunstenaar:Emanuel Viegers
[x]
Over Emanuel Viegers als kunstenaar is weinig bekend. Hij stierf op tweeënvijftigjarige leeftijd in Amsterdam. Dit is zijn enige werk in de buitenruimte in Nijmegen.

kunstwerken van Emanuel Viegers
titel:Omgevingsvormgeving
locatie:Malderburchtstraat (entree Kandinsky College)
jaartal:1985
bekijk kunstwerk details
Duikstertje
kunstenaar:Paul de Swaaf
[x]
Paul de Swaaf volgde zijn opleiding in Den Haag aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en in Maastricht aan de Jan van Eyck Academie. Nu woont en werkt hij al jaren in Nijmegen. Zijn onderwerpen zijn figuratief. Het gaat vaak om mensen, bij voorkeur kinderen. Hij weet ze ongekunsteld, goed geobserveerd en herkenbaar weer te geven. Als materiaal gebruikt hij chamotte, beton, gips, eikenhout en brons. Hij heeft veel beelden zelf gegoten in Kunstenaarscentrum De Olifant te Nijmegen.
Ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag verscheen een boek met een bloemlezing uit zijn beelden en tekeningen. Paul de Swaaf is in 2008 overleden.

kunstwerken van Paul de Swaaf
titel:Duikstertje
locatie:Planetenstraat (Sportfondsenbad West)
jaartal:1985
bekijk kunstwerk details
Inscriptie
kunstenaar: Onbekend
titel:Inscriptie
locatie:Steenstraat
jaartal:1986
bekijk kunstwerk details
'Wie bouwt er nooit eens luchtkastelen'.
kunstenaar:Bart Drost
[x]
Bart Drost (1955) volgde de Lerarenopleiding TeHaTex in Nijmegen, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de HAN Creatieve Therapie Opleiding in Nijmegen.
Naast werken op papier, schilderijen en ruimtelijke installaties realiseerde hij op diverse plekken in Nederland wandschilderingen op groot formaat.

kunstwerken van Bart Drost
titel:'Wie bouwt er nooit eens luchtkastelen'.
locatie:In de Betouwstraat / Eerste Walstraat
jaartal:1986
bekijk kunstwerk details
Twee zuilen
kunstenaar:Peter van de Locht
[x]
Peter van de Locht wordt in 1946 in het plaatsje Millingen in Duitsland geboren. Hij is een broer van de kunstenaar Klaus van de Locht, die ook werkzaam is geweest in Nijmegen. Hij volgde opleidingen aan onder andere de
Werkkunstschule in Krefeld en in Wuppertal, en het Instituut voor Sonologie in Utrecht.
Hij is werkzaam als Beeldhouwer, Componist en Musicus en sinds 2008 Professor voor Beeldhouwen in Shanghai (China).

kunstwerken van Peter van de Locht
titel:Twee zuilen
locatie:Hunnerpark
jaartal:1986
bekijk kunstwerk details
Speelplastiek
kunstenaar:Hans Vos
[x]
Hans Vos genoot zijn opleiding aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hij studeerde af aan de afdeling ruimtelijke vormgeving en sculptuur.Hij werkt in staal, brons, gegoten aluminium, beton, kunststoffen, hout en textiel. Hij woont en werkt in Nijmegen.

kunstwerken van Hans Vos
titel:Speelplastiek
locatie:Symfoniestraat 204
jaartal:1986
bekijk kunstwerk details
Sculptuur
kunstenaar:Leo Hutjens
[x]
Geen inrformatie.

kunstwerken van Leo Hutjens
titel:Sculptuur
locatie:Barbarossastraat/Reinaldistraat
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Objecten
kunstenaar:Boudewijn Corstiaensen
[x]
Boudewijn Corstiaensen is een beeldend kunstenaar die werkzaam is in Nijmegen. Corstiaensen houdt zich al enkele decennia bezig met het thema 'ecologie als inspiratie voor kunst en cultuur'. De vlinder (als symbool van schoonheid, vrijheid en beweging) is vaak het onderwerp in zijn buitenprojecten.

kunstwerken van Boudewijn Corstiaensen
titel:Objecten
locatie:Groenewoudseweg 322
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Sculptuur
kunstenaar:Adri Verhoeven
[x]
De kunstenaar Verhoeven woont en werkt in Kerkdriel. Hij kreeg zijn opleiding in Den Bosch aan de Academie voor Kunst en Vormgeving. Sinds 1981 heeft hij opdrachten en exposities in het hele land. Hij is lid geweest van veel adviescommissies waaronder de Commissie Beeldende Kunst in Nijmegen.

kunstwerken van Adri Verhoeven
titel:Sculptuur
locatie:Kanunnik Mijllinckstraat/Kanunnik Pelsstraat
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Afsluitpaal 'Habakuk'
kunstenaar:Klaus van de Locht
[x]
Klaus van de Locht wordt in 1942 in het Duitse plaatsje Millingen geboren. Hij volgt een opleiding Theologie in München. Later volgt hij een opleiding aan de Werkkunstschule in Wuppertal in 1967. Zijn veelomvattende kunstproductie concentreert zich vooral rond thema's als het landschap, de mythologie en het naakt. Hij is de broer van de kunstenaar Peter van de Locht.
In 2003 is Klaus van de Locht te Nijmegen overleden.

kunstwerken van Klaus van de Locht
titel:Afsluitpaal 'Habakuk'
locatie:Noorderkerktrappen
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Afsluitpaal
kunstenaar:Ed van Teeseling
[x]
Ed van Teeseling werd geboren in Amsterdam, maar bracht zijn jeugd door in Nijmegen. Een Tirools beeldhouwer leerde hem in hout te snijden. Met deze eerste werkstukken ging hij naar Gijs Jacobs van den Hof van de Arnhemse Academie, die hem in 1942 aannam als leerling. Hier voltooide hij -met een onderbreking vanwege de oorlogstijd- zijn studie.
Na deze opleiding werkte hij bij enkele grotere beeldhouwateliers, waaronder het atelier van Uiterwaal in Utrecht. Hij volgde in Parijs de Académie de la Grande Chaumière.
Ed van Teeseling verrijkte Nederland, en met name Nijmegen, met een groot aantal beeldhouwwerken voor de openbare ruimte en particuliere gebouwen. Daarnaast vervaardigde Van Teeseling een groot aantal vrije werken in brons, steen en gebakken klei. Naast zijn werk als beeldhouwer heeft Van Teeseling steeds geschilderd, getekend en prenten gemaakt. Zo zijn er van hem etsen, drogenaald-tekeningen, litho’s, zeefdrukken en monotypes, die meestal betrekking hebben op sculpturale thema’s. Zij staan in nauw verband met zijn ruimtelijke ontwerpen en modellen.
Ed van Teeseling was zeer actief in het stedelijke kunstleven van Nijmegen door talrijke bestuursfuncties en zijn rol in adviescommissies. Daarnaast was hij tot eind jaren ’80 als docent verbonden aan de Vrije Academie in Nijmegen. Ook was hij erelid van de Gelderse belangenvereniging Gemeenschap Beeldende Kunstenaars.
Ed van Teeseling is in 2008 te Nijmegen overleden.

kunstwerken van Ed van Teeseling
titel:Afsluitpaal
locatie:Achter de Vismarkt/Lutherse Plaats
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Afsluitpaal
kunstenaar:Jerome Symons
[x]
De kunstenaar Symons is geboren in Nijmegen en woont sindsdien in Arnhem, met wat uitstapjes naar het buitenland
Hij maakt sculpturen, video-installaties en ruimtelijke ontwerpen. Recentelijke sculpturen en installaties van hem zijn over de gehele wereld te vinden. Niet alleen in Europa (Venetië, Keulen, Parijs, maar ook daarbuiten in China, Taiwan, Korea, New York. Jerome Symons heeft zijn opleiding genoten aan de Rietveld Academie in Amsterdam en werkte als docent aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hij bekleedt verschillende functies in besturen en adviescommissies met betrekking tot kunst.

kunstwerken van Jerome Symons
titel:Afsluitpaal
locatie:Grote Markt/Sint Stevenskerkhof
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Pelikaan
kunstenaar:Ben van Pinxteren
[x]
Ben van Pinxteren werd in 1933 geboren in het Brabantse Nuland. Daar volgde hij een lerarenopleiding en werd vervolgens docent Handvaardigheid aan de Detailhandel School te Nijmegen. Zijn carrière als kunstenaar combineerde Van Pinxteren met een docentschap aan verschillende kunstopleidingen.
Als materiaal gaf Van Pinxteren de voorkeur aan hout en steen. Zijn inspiratie haalde hij vooral uit het dierenrijk.

kunstwerken van Ben van Pinxteren
titel:Pelikaan
locatie:Bart Hendriksstraat
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Billennium monument
kunstenaar:Raf Verjans
titel:Billennium monument
locatie:Voerweg
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Hommage aan Bernini
kunstenaar:Gerard Bruning
[x]
Nijmegen heeft 10 werken van de kunstenaar Bruning in bezit. Alle kunstwerken hebben dezelfde monumentale kwalitieit.

Gerard Bruning was beeldhouwer, schrijver, graficus, fotograaf en schilder. Hij was de zoon van de katholieke dichter en essayist Henry Bruning (geboren 1900). Aan het Canisius College in Nijmegen volgt hij het gymnasium. Daarna volgt hij een opleiding (waaronder edelsmeden) aan de Kunstacademie in Arnhem. Lange tijd woont Gerard Bruning in Cuijk, waar hij sinds 1957 in een voormalige sigarenfabriek zijn atelier had.
Eén jaar later krijgt hij de Karel de Grote Prijs van de gemeente Nijmegen voor beeldhouwkunst en toegepaste kunst.

Na zijn dood werd in het Nijmeegs Museum De Commanderie van Sint-Jan een tentoonstelling aan hem en zijn oeuvre gewijd. Ter gelegenheid daarvan verschijnt een monografie over het werk van de kunstenaar.

kunstwerken van Gerard Bruning
titel:Hommage aan Bernini
locatie:d'Almarasweg (Botanische Tuin)
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Sculptuur ter ere van Joris Ivens
kunstenaar:Nur Tarim
[x]
Nur Tarim komt uit Turkije en woont sinds 1972 in Nijmegen. Hij genoot een technische opleiding in Ankara en volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Istanbul.

Alle werken van deze beeldhouwer kenmerken zich door de interactie tussen verschillende materialen en vormen.
Deze worden gestapeld en met elkaar gecombineerd om uiteindelijk een nieuw geheel, een autonoom beeld te creeëren.

kunstwerken van Nur Tarim
titel:Sculptuur ter ere van Joris Ivens
locatie:Leuvensbroek 60-11
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Het zesde zintuig
kunstenaar:Jerome Symons
[x]
De kunstenaar Symons is geboren in Nijmegen en woont sindsdien in Arnhem, met wat uitstapjes naar het buitenland
Hij maakt sculpturen, video-installaties en ruimtelijke ontwerpen. Recentelijke sculpturen en installaties van hem zijn over de gehele wereld te vinden. Niet alleen in Europa (Venetië, Keulen, Parijs, maar ook daarbuiten in China, Taiwan, Korea, New York. Jerome Symons heeft zijn opleiding genoten aan de Rietveld Academie in Amsterdam en werkte als docent aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hij bekleedt verschillende functies in besturen en adviescommissies met betrekking tot kunst.

kunstwerken van Jerome Symons
titel:Het zesde zintuig
locatie:Burchtstraat (patiotuin stadhuis)
jaartal:1987
bekijk kunstwerk details
Sculptuur
kunstenaar:Christiaan Paul Damsté
[x]
Damsté studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Bosch en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Gent. Damsté schildert, etst, beeldhouwt en maakt ook reliëfs, assemblages en collages.
Het oeuvre van Damsté lijkt op het eerste gezicht uit uiteenlopend en divers werk te bestaan. Toch is er een samenhang te ontdekken. De kunstenaar laat zich namelijk vooral inspireren door landschap, geologie en architectuur. Daarbij is in zijn werk bijna altijd de wens tot 'ordening en structuur' terug te vinden.

kunstwerken van Christiaan Paul Damsté
titel:Sculptuur
locatie:Hobbemastraat/Ruysdaelstraat
jaartal:1988
bekijk kunstwerk details
Zuil
kunstenaar:Peter van de Locht
[x]
Peter van de Locht wordt in 1946 in het plaatsje Millingen in Duitsland geboren. Hij is een broer van de kunstenaar Klaus van de Locht, die ook werkzaam is geweest in Nijmegen. Hij volgde opleidingen aan onder andere de
Werkkunstschule in Krefeld en in Wuppertal, en het Instituut voor Sonologie in Utrecht.
Hij is werkzaam als Beeldhouwer, Componist en Musicus en sinds 2008 Professor voor Beeldhouwen in Shanghai (China).

kunstwerken van Peter van de Locht
titel:Zuil
locatie:Professor Huijbersstraat
jaartal:1988
bekijk kunstwerk details
Sculptuur
kunstenaar:Peter Dekkers
[x]
Peter Dekkers was jarenlang als docent verbonden aan de Vrije Academie de Lindenberg in Nijmegen.

kunstwerken van Peter Dekkers
titel:Sculptuur
locatie:Leuvensbroek 12-00
jaartal:1988
bekijk kunstwerk details
Cohesie
kunstenaar:Oscar Goedhart
[x]
Oscar Goedhart werd in 1938 geboren op Ambon, maar genoot zijn opleiding aan de Arnhemse Academie voor Beeldende Kunst en aan de Academia dei Belli Arti (Pietro Vanucci) in Perugia. Verder maakte hij een aantal studiereizen naar Frankrijk, Indonesie en Italië. In 1968 ontving hij de Karel de Grote Prijs van de stad Nijmegen. Goedhart woont en werkt in Mook.

kunstwerken van Oscar Goedhart
titel:Cohesie
locatie:Einsteinstraat
jaartal:1988
bekijk kunstwerk details
Blauwe Fontein, Stroming
kunstenaar:Ed van Teeseling
[x]
Ed van Teeseling werd geboren in Amsterdam, maar bracht zijn jeugd door in Nijmegen. Een Tirools beeldhouwer leerde hem in hout te snijden. Met deze eerste werkstukken ging hij naar Gijs Jacobs van den Hof van de Arnhemse Academie, die hem in 1942 aannam als leerling. Hier voltooide hij -met een onderbreking vanwege de oorlogstijd- zijn studie.
Na deze opleiding werkte hij bij enkele grotere beeldhouwateliers, waaronder het atelier van Uiterwaal in Utrecht. Hij volgde in Parijs de Académie de la Grande Chaumière.
Ed van Teeseling verrijkte Nederland, en met name Nijmegen, met een groot aantal beeldhouwwerken voor de openbare ruimte en particuliere gebouwen. Daarnaast vervaardigde Van Teeseling een groot aantal vrije werken in brons, steen en gebakken klei. Naast zijn werk als beeldhouwer heeft Van Teeseling steeds geschilderd, getekend en prenten gemaakt. Zo zijn er van hem etsen, drogenaald-tekeningen, litho’s, zeefdrukken en monotypes, die meestal betrekking hebben op sculpturale thema’s. Zij staan in nauw verband met zijn ruimtelijke ontwerpen en modellen.
Ed van Teeseling was zeer actief in het stedelijke kunstleven van Nijmegen door talrijke bestuursfuncties en zijn rol in adviescommissies. Daarnaast was hij tot eind jaren ’80 als docent verbonden aan de Vrije Academie in Nijmegen. Ook was hij erelid van de Gelderse belangenvereniging Gemeenschap Beeldende Kunstenaars.
Ed van Teeseling is in 2008 te Nijmegen overleden.

kunstwerken van Ed van Teeseling
titel:Blauwe Fontein, Stroming
locatie:Groenestraat 336
jaartal:1988
bekijk kunstwerk details
Pierson-monument
kunstenaar:Ronald Tolman
[x]
Ronald Tolman is in 1948 in Rotterdam geboren, maar leeft en werkt al ruim dertig jaar in Beuningen. Hij verliet de middelbare school in Leiden en begon beeldjes te maken. Hij werd daartoe geïnspireerd door de Etruskische beelden uit het Historisch Museum. Om het gieten van die beeldjes te kunnen betalen, werkte hij bij bronsgieter Ben Kemner in Voorschoten. Zo ontdekte hij het vak. Hij heeft nooit kunstonderwijs genoten, maar maakte zichzelf het kunstenaarsvak eigen. Hij liet zich leiden door het werk van kunstenaars als Rodin en Giacometti.
Hij verliet in de jaren zeventig de randstad en koos voor het landelijke leven. Hij ging varkens fokken en zette zijn werken aan kunst voort.

kunstwerken van Ronald Tolman
titel:Pierson-monument
locatie:Piersonstraat
jaartal:1988
bekijk kunstwerk details
Tegelwand
kunstenaar:Jos Rutten
[x]
Jos Rutten heeft lesgegeven aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

kunstwerken van Jos Rutten
titel:Tegelwand
locatie:Mariënburg 59
jaartal:1988
bekijk kunstwerk details
Zonder titel
kunstenaar:Freek van Ginkel
[x]
Freek van Ginkel (Warnsveld 1947) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Zijn werk is erg divers. Zijn stijl is te omschrijven van naturalistisch tot geometrisch en soms lyrisch abstract.

kunstwerken van Freek van Ginkel
titel:Zonder titel
locatie:Mr. Hermanstraat
jaartal:1989
bekijk kunstwerk details
Sculpturen en omgevingsvormgeving
kunstenaar:Hans van Lunteren
[x]
De kunstenaar Hans van Lunteren werd in 1945 in Alkmaar geboren. Hij volgde een opleiding in Stockholm aan de Kungliga Akademia Fria Konsterna med Konsthogskol en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Bosch.

kunstwerken van Hans van Lunteren
titel:Sculpturen en omgevingsvormgeving
locatie:Daalsedwarsweg/Groesbeeksedwarsweg
jaartal:1989
bekijk kunstwerk details
Sculptuur
kunstenaar:Gerard Walraeven
[x]
De in Nijmegen geboren kunstenaar Walraeven genoot zijn opleiding in Den Haag aan de Academie voor Beeldende Kunsten Psychopolis en werkte als docent aan de Academie voor Beeldenden Kunsten in Arnhem. Zijn vormentaal komt voort uit het constructivisme, een abstracte kunststroming ontstaan in Rusland kort voor de Eerste Wereldoorlog; strenge geometrische vormen functioneren hier als houvast voor het streven naar duidelijkheid en exactheid en tegen subjectief individualisme.
Gerard Walraeven is in 2010 in Nijmegen overleden.

kunstwerken van Gerard Walraeven
titel:Sculptuur
locatie:Gerstweg (Philipsterrein)
jaartal:1989
bekijk kunstwerk details
Sculptuur in drie delen
kunstenaar:Jo Gijsen
[x]
Jo Gijsen werd in 1943 in Eindhoven geboren. Gijsen volgde onder meer een opleiding tot meesterschilder in Boxtel. Verder volgde hij avondcursussen aan de Academie voor Industriële Vormgeving te Eindhoven en studeerde hij later in Antwerpen.

Gijsen werkt bijna altijd met steen. Uit verschillende steensoorten maakt hij vaak monumentale en soms kleinere werken.

kunstwerken van Jo Gijsen
titel:Sculptuur in drie delen
locatie:Groesbeekseweg/Van Heutszstraat
jaartal:1989
bekijk kunstwerk details
Sculptuur
kunstenaar:Sigurdur Gudmundsson
[x]
Gudmundsson ontving van 1960 tot 1963 zijn opleiding aan het Icelandic College of Arts and Crafts in Reykjavik. Aansluitend van 1963 tot 1964 aan de Ateliers'63 in Haarlem. Hij woonde in de jaren 1964 en 1965 al in de provincie Groningen en vestigde zich in 1970 definitief in Nederland (Amsterdam). Aanvankelijk voerde Gudmundsson performances uit, maakte fotowerk en schilderde. In 1966 sloot hij zich aan bij de Fluxus-beweging. Vanaf 1980 ging hij beeldhouwen. In zijn materiaalkeus, basalt - graniet - beton - brons (zwaar) en glas - veertjes - turf - zeewier (licht), verenigde hij zijn romantische visie op de ruige natuur met poëzie en schoonheid. Zijn werk kan gerekend worden tot de conceptuele kunst. Van 1978 tot 1986 was hij docent aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede.

kunstwerken van Sigurdur Gudmundsson
titel:Sculptuur
locatie:Prins Bernhardstraat (Julianapark)
jaartal:1989
bekijk kunstwerk details
Japans Wandelmonument
kunstenaar: Onbekend
titel:Japans Wandelmonument
locatie:Waldeck Pyrmontsingel (Julianapark)
jaartal:1989
bekijk kunstwerk details
Minuendo intellego
kunstenaar:Marius van Workum
[x]
Marius van Workum heeft zijn kunst-en design atelier in Beneden-Leeuwen.

kunstwerken van Marius van Workum
titel:Minuendo intellego
locatie:d'Almarasweg (Botanische Tuin)
jaartal:1989
bekijk kunstwerk details
33 resultaten