Kunstwerken uit de jaren 2000 - 2004

Kunstpaaltjes-route
kunstenaar:Raoul Teulings
titel:Kunstpaaltjes-route
locatie:Pastoor van Laakstraat (Lent-Nijmegen)
jaartal:2000
bekijk kunstwerk details
WAT-ER-IS
kunstenaar:Marc Ruygrok
[x]
Marc Ruygrok maakt niet alleen ruimtelijk werk, maar is ook schilder, tekenaar en graficus. Hij volgde een opleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en bij Ateliers ´63 in Haarlem. Hij gebruikt in zijn ontwerpen heel dikwijls letters en componeert op die manier vaak ruimtelijke teksten. Ruygrok is de kleinzoon van de kunstenaar Albert Termote, die ook een aantal kunstwerken in Nijmegen op zijn naam heeft staan (waaronder het bronzen beeld op het Keizer Karelplein).

kunstwerken van Marc Ruygrok
titel:WAT-ER-IS
locatie:Ganzenheuvel/Hezelstraat
jaartal:2000
bekijk kunstwerk details
De blauwe diender
kunstenaar:Ronald Tolman
[x]
Ronald Tolman is in 1948 in Rotterdam geboren, maar leeft en werkt al ruim dertig jaar in Beuningen. Hij verliet de middelbare school in Leiden en begon beeldjes te maken. Hij werd daartoe geïnspireerd door de Etruskische beelden uit het Historisch Museum. Om het gieten van die beeldjes te kunnen betalen, werkte hij bij bronsgieter Ben Kemner in Voorschoten. Zo ontdekte hij het vak. Hij heeft nooit kunstonderwijs genoten, maar maakte zichzelf het kunstenaarsvak eigen. Hij liet zich leiden door het werk van kunstenaars als Rodin en Giacometti.
Hij verliet in de jaren zeventig de randstad en koos voor het landelijke leven. Hij ging varkens fokken en zette zijn werken aan kunst voort.

kunstwerken van Ronald Tolman
titel:De blauwe diender
locatie:Stieltjesstraat
jaartal:2000
bekijk kunstwerk details
Monument ter herinnering aan de boom van Lücker
kunstenaar:Diane Dyckhoff
[x]
Diane Dyckhoff werd geboren in Antwerpen en woonde en werkte in Overasselt. Zij volgde verschillende opleidingen, waaronder de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.
Natuur, natuurlijke materialen, natuurlijke processen en de wisseling van seizoenen vormen telkens terugkerende thema's in haar werk. Bomen, planten en dieren (voornamelijk vissen) zijn in veel van haar tekeningen, schilderingen, sculpturen en installaties terug te vinden.
Diane Dyckhoff is in 2007 overleden.

kunstwerken van Diane Dyckhoff
titel:Monument ter herinnering aan de boom van Lücker
locatie:Broerweg/Ubbergseveldweg
jaartal:2000
bekijk kunstwerk details
De Schommel
kunstenaar:Henk Visch
[x]
Henk Visch is een veelzijdig kunstenaar die zich uit in verschillende vakdisciplines. Hij begon als tekenaar en graficus, maar legt zich vanaf 1981 ook toe op beeldhouwkunst. Hij is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Verder werkt hij als docent tekenen aan de Rijksacademie van Amsterdam en als docent beeldhouwen aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

kunstwerken van Henk Visch
titel:De Schommel
locatie:Raadhuishof
jaartal:2000
bekijk kunstwerk details
Zonder titel
kunstenaar:Freek van Ginkel
[x]
Freek van Ginkel (Warnsveld 1947) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Zijn werk is erg divers. Zijn stijl is te omschrijven van naturalistisch tot geometrisch en soms lyrisch abstract.

kunstwerken van Freek van Ginkel
titel:Zonder titel
locatie:Viaductweg, fietserstunnel winkelcentrum Dukenburg.
jaartal:2003
bekijk kunstwerk details
De natuuronderzoeker
kunstenaar:Willem van der Velden
[x]
Willem van der Velden is geboren in Mierlo en werkt in Stiphout. Hij is naast beeldhouwer en kunstschilder ook docent.

kunstwerken van Willem van der Velden
titel:De natuuronderzoeker
locatie:d'Almarasweg (Botanische tuin)
jaartal:2003
bekijk kunstwerk details
7 resultaten