Kunstwerken van Tony Cragg

Zonder titel
kunstenaar:Tony Cragg
[x]
Tony Cragg is geboren in Liverpool. Hij werkte eerst als technisch laborant in de chemische industrie. Pas later ging hij opnieuw studeren en volgde hij verschillende kunstgerichte opleidingen. Daarna werkte Cragg als docent onder andere aan de École des Beaux Arts in Metz.

In de vroege jaren ’70 experimenteerde hij met nieuwe materialen (plastic, kunststof). Zijn werken bestonden aanvankelijk voornamelijk uit gevonden objecten.
Aan het eind van de jaren ’80 manifesteerde hij zich als een belangrijke voorvechters van de New Sculpture in Engeland. Deze beweging kenmerkt zich door de toepassing van nieuwe materialen binnen een beeldhouwkunst die zich vooral op objecten toelegt. Wat later in zijn carrière vindt opnieuw een accentverschuiving plaats. Hij raakt zeer geïnteresseerd in de 'huid', de textuur en de oppervlaktebehandeling van zijn objecten. Hij gebruikt dan geen recycle-bare producten meer, maar werkt dan vooral met meer klassieke materialen (brons, aluminium en porselein).

In 1977 verhuisde hij naar Wuppertal (Duitsland). Cragg vertegenwoordigde Engeland in 1988 op de Biënnale van Venetië en sleepte de Turnerprijs in de wacht. Ook is deze succesvolle kunstenaar een lidmaatschap van de Royal Society aangeboden.
Hij combineert het docentschap met zijn kunstenaarschap.

kunstwerken van Tony Cragg
titel:Zonder titel
locatie:Stationsplein
jaartal:1999
bekijk kunstwerk details
1 resultaten