Siamese Stoel
kunstenaar: Thijs van Kimmenade
[x]
Thijs van Kimmenade is naast beeldhouwer ook fotograaf. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten St.-Joost te Breda. Daarna studeerde hij in Kassel aan de Hochschule für Bildende Kunst.
Naast zijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar is van Kimmenade in de jaren '90 ook actief geweest als docent aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg.

kunstwerken van Thijs van Kimmenade
(1946)
titel: Siamese Stoel
jaartal: 1982
locatie: Barbarossastraat/Reinaldistraat
eigendom van: gemeente Nijmegen

De kunstenaar Thijs van Kimmenade werd in de jaren '70 vooral bekend door zijn stoelvormen, die veelal geïnspireerd waren op plastic keukenstoelen. Deze stoelen waren niet echt geschikt om op te zitten, maar vooral bedoeld om naar te kijken. Het plastiek dat in het plantsoentje aan de Barbarossastraat staat, stamt uit deze fase van zijn werk.

Het werk is getiteld 'Siamese Stoel' en bestaat uit twee stoelen die bij een hoekje van het zitvlak aan elkaar vastzitten, omdat ze één poot gemeenschappelijk hebben.

Naast dit kunstwerk van Thijs van Kimmenade zijn er nog een paar andere werken op het plantsoen bij de Barbarossastraat geplaatst. Tezamen vormen zij een kleine beeldentuin die als tegenhanger dient voor de appartementencomplexen en Hotel Belvoir.
omhoogscrollbalk omlaag