Plastiek van de juiste en niet-juiste verhoudingen
kunstenaar: Hans Koetsier
[x]
Hans Koetsier werd in 1930 te Utrecht geboren. Hij was autodidakt en ontwikkelde zich als beeldhouwer, emailleur, schilder en graficus. Hij was een tijd werkzaam als reclameontwerper. Hij overleed in 1991.

kunstwerken van Hans Koetsier
(1930 - 1991), Klaus van de Locht
[x]
Klaus van de Locht wordt in 1942 in het Duitse plaatsje Millingen geboren. Hij volgt een opleiding Theologie in München. Later volgt hij een opleiding aan de Werkkunstschule in Wuppertal in 1967. Zijn veelomvattende kunstproductie concentreert zich vooral rond thema's als het landschap, de mythologie en het naakt. Hij is de broer van de kunstenaar Peter van de Locht.
In 2003 is Klaus van de Locht te Nijmegen overleden.

kunstwerken van Klaus van de Locht
(1942 - 2003), Geertjan van Oostende
[x]
Geertjan van Oostende is in 1941 in Utrecht geboren. Hij volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam. Hij is werkzaam als schilder, graficus en tekenaar.

kunstwerken van Geertjan van Oostende
(1941)
titel: Plastiek van de juiste en niet-juiste verhoudingen
jaartal: 1983
locatie: Broekstraat
eigendom van: gemeente Nijmegen

Dit kunstwerk bestaat uit een drietal objecten waarvan er één weer uit drie delen bestaat. Alle delen hebben een piramidevorm, of een vorm die daarop geïnspireerd is. Een van de vormen is een volledig herkenbare piramide. De tweede vorm beeldt alleen de 'binnenkant' van de piramide uit, met de hoeken ervan af gehaald. De derde vorm laat juist weer alleen de hoeken zien, zonder binnenkant. In feite passen de tweede en derde vorm in elkaar en vormen zo weer een volledige piramide.

De verhoudingen tussen de verschillende elementen worden benadrukt door het strakke patroon van asfaltpaden die om en door het kunstwerk heen lopen.

Het beeld kwam tot stand in een samenwerking tussen drie kunstenaars: Hans Koetser, Klaus van de Locht en Geertjan van Oostende.
omhoogscrollbalk omlaag