Boom van Dicky
kunstenaar: Dicky Brand
[x]
Dicky Brand is opgeleid aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten. Ze is docente aan de Technische Universiteit in Delft.
Door heel Nederland heeft zij kunstwerken in opdracht vervaardigd; vele werken zijn aangekocht voor particuliere- en bedrijvencollecties, maar ook voor collecties als de Rijksgebouwendienst.

kunstwerken van Dicky Brand
(1955)
titel: Boom van Dicky
jaartal: 1992
locatie: Kronenburgersingel
eigendom van: particulier

Deze sculptuur voor het appartementencomplex 'Kronenburg State' aan de Kronenburgelsingel is van de Rotterdamse beeldhouwster Dicky Brand. De opdracht voor het beeld werd verstrekt door het ABP, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, de eigenaar van het complex.

In eerste instantie lijkt het alsof we kijken naar een monumentale bloemfiguur. Maar de kunstenares liet zich inspireren door het protest dat destijds ontstond tegen het rooien van een serie oude bomen aan de Kronenburgersingel en Stieltjesstraat. Het kunstwerk stelt een deel van zo'n gekapte boom voor met een stervormige kroon. Het is uitgevoerd in 12 mm. dik plaatstaal, in 3 zachte blauwtinten gelakt en gefundeerd op een sokkel van Belgisch hardsteen.
Dit beeld is exemplarisch voor het werk van de kunstenares: ze maakt po√ętische beeldhouwwerken in een speelse en abstraherende stijl.
Bron: www.dickybrand.nl
omhoogscrollbalk omlaag