'Wie bouwt er nooit eens luchtkastelen'.
kunstenaar: Bart Drost
[x]
Bart Drost (1955) volgde de Lerarenopleiding TeHaTex in Nijmegen, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de HAN Creatieve Therapie Opleiding in Nijmegen.
Naast werken op papier, schilderijen en ruimtelijke installaties realiseerde hij op diverse plekken in Nederland wandschilderingen op groot formaat.

kunstwerken van Bart Drost
(1955)
titel: 'Wie bouwt er nooit eens luchtkastelen'.
jaartal: 1986
locatie: In de Betouwstraat / Eerste Walstraat
eigendom van: gemeente Nijmegen

Onder de titel 'Wie bouwt er nooit eens luchtkastelen' realiseerde de Nijmeegse kunstenaar Bart Drost een muurschildering over twee gevelwanden in het steegje tussen de In de Betouwstraat en de Eerste Walstraat in Nijmegen. De schildering was tijdelijk van aard en bedoeld om een periode van 5 jaar te overbruggen.
In het smalle straatje is de ene wand voorzien van de tekst en flarden van blauwe abstracte vormen. De tegenoverliggende wand laat een structuur van groene bladvormen zien.

De taferelen in het werk van Bart Drost vinden hun oorsprong meestal in de wereld van het kind. De speelse atmosfeer die kenmerkend is voor zijn werk is zichtbaar in deze luchtige muurschildering. Het openbare straatleven heeft hier een imaginaire dimensie gekregen.
Bron: www.bartdrost.nl
omhoogscrollbalk omlaag