Wenssteen
kunstenaar: Boudewijn Corstiaensen
[x]
Boudewijn Corstiaensen is een beeldend kunstenaar die werkzaam is in Nijmegen. Corstiaensen houdt zich al enkele decennia bezig met het thema 'ecologie als inspiratie voor kunst en cultuur'. De vlinder (als symbool van schoonheid, vrijheid en beweging) is vaak het onderwerp in zijn buitenprojecten.

kunstwerken van Boudewijn Corstiaensen
titel: Wenssteen
jaartal: 2006
locatie: Oude Groenewoudseweg 'Groene Perron'
eigendom van: gemeente Nijmegen

In het stadspark 'Groene Perron' aan de Oude Groenewoudseweg ligt een aantal zwerfkeien. Deze keien zijn bedoeld als opwarmstenen voor vlinders en leveren als zodanig een bijdrage aan de ecologische waarde van het park. Onder de grootste steen ligt voor altijd heel diep verscholen in de aarde een tekst: 'Bron van geluk'. Bij deze steen kan iedereen een wens uitspreken, waarbij de hand op de steen gelegd kan worden. Wanneer de steen door de zon wordt opgewarmd krijgt de vlinder energie en vliegt ze weg met de wens.Hoe ver deze vlinder komt hangt af van de natuur en het landschap dat de vlinder aantreft op haar reis. Hoe meer bijzonder en beter het landschap is, des te verder vliegt de vlinder om de wens uit te laten komen. Kortom, hoe beter het voor de vlinders is in stad en landschap, des te verder vliegt de vlinder om de wens uit te laten komen.

Gemeente Nijmegen heeft het stadspark 'Groene Perron' in 2006 aangelegd in overleg met de kunstenaar, buurtbewoners en een ecoloog.
Bron: www.vlinderkas.com
omhoogscrollbalk omlaag