Romance Confidence
kunstenaar: Jordan Artisan
[x]
Jordan Artisan is afgestudeerd in 2005 aan de St. Joost Academie, Breda.

kunstwerken van Jordan Artisan
(1979)
titel: Romance Confidence
jaartal: 2014
locatie: Waalbandijk, Honigcomplex langs Waal
eigendom van: gemeente Nijmegen

Romance Confidence is een zitscultuur. Zoals de skyline van een stad bestaat uit elementen uit verschillende bouwperiodes, zo laat ook dit langgerekte zitsculptuur een skyline zien van allerlei archetypen zitobjecten. De kunstenaar heeft zich laten inspireren door de Romeinse historie van het Waalfront, hier lag 2000 jaar geleden de Romeinse stad Ulpia Noviomagus. De inspiratie is niet alleen in de vormentaal te zien, maar ook in het beoogde gebruik van het werk, een plek om net zoals de Romeinen deden 'te relaxen'.
Het resultaat is een sculptuur die plaats biedt aan ruim twintig mensen. Het werk nodigt als het ware uit om erop plaats te nemen en stil van het uitzicht te genieten, maar ook om met anderen in gesprek te raken.

Jordan Artisan is een van de vier kunstenaars die zijn geselecteerd om een kunstwerk in het Waalfront nadat de gemeente Nijmegen kunstenaars opriep idee├źn aan te leveren voor nieuwe kunstprojecten in het Waalfront. De andere werken zijn van Eric Martijn en Carla Dijs.
omhoogscrollbalk omlaag