Datum:

92 kilo vuurwerk ingezameld in Nijmegen

De afgelopen twee dagen is bij de gemeente Nijmegen 92 kilo vuurwerk ingezameld. De actie was gestart om mensen de gelegenheid te geven hun vuurwerk veilig in te leveren.

Vanwege de coronacrisis is er dit jaar een vuurwerkverbod. Dit om de druk op de zorg te verlichten. Om mensen gelegenheid te geven van al aangekocht vuurwerk af te komen, heeft de gemeente de afgelopen dagen een inzamelpunt gehad. Hier is 92 kilo vuurwerk ingeleverd (75,5 kilo legaal, 16,5 kilo illegaal)

Burgemeester Bruls is blij met de inzameling: “Deze inzameling is natuurlijk nieuw, zodat we het nergens mee kunnen vergelijken. Ik wil dan ook niet spreken over veel of weinig ingeleverd vuurwerk. Iedere kilo die minder beschikbaar is met de jaarwisseling, kan helpen de druk op de zorg te verlichten. Daar was en is het ons allemaal om te doen. Daarom ben ik er tevreden mee dat we dit inzamelpunt zo snel hebben kunnen opzetten en dat er toch een hoeveelheid vuurwerk is ingeleverd. Ik vraag nogmaals aan iedereen om ook met Oud op Nieuw te blijven denken aan de geldende richtlijnen; vier uw feestje in kleine kring, vier uw feestje veilig en blijf zoveel mogelijk thuis. De coronaregels gelden ook tijdens de jaarwisseling. Ik heb er vertrouwen in dat we dit ook bij de jaarwisseling samen weten vol te houden”.