Datum:

Nieuwe subsidie voor Nijmeegse initiatieven energietransitie

Nijmegen wil in 2045 een aardgasvrije en energieneutrale stad zijn. Met het nieuwe Aanjaagfonds Energietransitie wil de gemeente bewoners en bedrijven ondersteunen bij initiatieven die bijdragen aan de energietransitie.

Het Aanjaagfonds heeft een subsidiebedrag van 100.000 euro beschikbaar voor bedrijven (maximaal 25.000 euro per aanvraag) en 60.000 euro voor bewonersinitiatieven (maximaal 5000 euro per aanvraag).

Bedrijven en organisaties

Bedrijven komen in aanmerking voor subsidie met onderzoeken en projecten gericht op duurzame energie-opwek of energiebesparing. De eerste stap in de aanvraag is een adviesgesprek met een medewerker van de gemeente die actief is in het netwerk Power2Nijmegen.

Bewonersgroepen

Bewoners die subsidie willen aanvragen, moeten met minimaal met 15 woningeigenaren of huishoudens samenwerken aan onderzoeken en projecten op het gebied van energiebesparing of (collectieve) duurzame warmtesystemen die aardgas kunnen vervangen bij het verwarmen van een woning.

Meer informatie is te vinden op nijmegen.nl onder subsidie energieneutrale projecten en subsidie bewonersinitiatieven energie.