Datum:

Extra aandacht voor afstand houden in binnenstad

Vanaf woensdag verwachten we dat het drukker wordt in de stad. Winkels en terrassen zijn dan onder voorwaarden weer open. Juist met deze versoepelingen blijft het belangrijk om de basisregels na te leven. Gemeente Nijmegen helpt daarbij samen met het Huis voor de Binnenstad. Bij de ingangen van het centrum vragen we met banners om rekening te houden met elkaar en 1,5 meter afstand te houden. En in het Kronenburgerpark is een proef met krijtcirkels om bezoekers te helpen afstand te bewaren. Deze worden maandagmiddag aangebracht.

Samen met horeca, winkeliers en het Huis voor de Binnenstad willen we bezoekers, rekening houdend met de coronamaatregelen, gastvrij ontvangen. De gemeente ondersteunt de horeca net als vorig jaar door grotere terrassen mogelijk te maken en geen precariobelasting te heffen. 
In het Kronenburgerpark komen krijtcirkels op het gras om bezoekers te helpen om afstand te houden. Zowel met koud als warm weer bleek dit park afgelopen maanden een trekpleister en kon het te druk worden. De cirkels zijn een proef om mensen te helpen afstand te houden en drukte in te schatten. In verschillende andere steden wordt hier ook mee gewerkt zoals Utrecht en Rotterdam.
Mocht het echt druk worden op plekken in de stad dan kan de gemeente bezoekers waarschuwen met verlichte tekstborden, borden en social media. Politie en handhavers zullen dat ondersteunen, samen met stagiaires van ROC.