Datum:

Aftrap SLIMspitsen met al 2700 aanmeldingen

Vandaag trapte wethouder Harriët Tiemens de bewonerscampagne SLIMspitsen in Nijmegen officieel af, een programma waarin inwoners die regelmatig tijdens de spits met de auto reizen, worden uitgedaagd om op een andere manier te reizen. Het deelproject SLIMspitsen Waalbrug leidde in een paar dagen al tot een groot aantal aanmeldingen (2700). De aanleiding voor de campagne is de renovatie van de Waalbrug, een belangrijke verkeersader in de stad. Deelnemers dragen door de spits met de auto te mijden, niet alleen bij aan de bereikbaarheid van Nijmegen, ook kunnen ze met hun deelname sparen voor persoonlijke cadeaus en voor een bijdrage aan initiatieven in de wijk.

De campagne SLIMspitsen ging van start met een spectaculaire act van een wel héél slimme spitser over de Spiegelwaal. Ook werd de pers geïnformeerd over de verschillende projecten van SLIMspitsen: met de fiets, met de e-bike en thuiswerken. Bewoners in geselecteerde wijken van Nijmegen kunnen zich opgeven voor een van deze projecten om zo SLIM te spitsen. Elke keer dat men tijdens de avondspits de knelpunten in de stad met de auto mijdt, wordt er gespaard voor leuke extra’s zoals persoonlijke cadeaus en een bijdrage voor een initiatief in de wijk. Waarvoor men kan sparen is onder andere afhankelijk van de route die tijdens de spits wordt afgelegd.

Spits mijden op de Waalbrug

Naast de bewonersprojecten, is het deelproject SLIMspitsen Waalbrug in het leven geroepen. Het doel van dit project is om specifiek de verkeersdrukte op de Waalbrug en de Oversteek zoveel mogelijk te beperken. De meest frequente gebruikers van deze route met de auto zijn persoonlijk opgeroepen om dit gebied tijdens de spits met de auto te mijden. Wethouder Harriët Tiemens: "Het is ongekend veel dat we in de eerste 2 dagen al 2700 aanmeldingen hebben. We hopen dat er uiteindelijk 600 tot 1000 mensen definitief meedoen. Dit betekent dat 10 procent uit de spits is en dat is voldoende om de doorstroming substantieel te verbeteren. Dit zagen we ook bij de opening van de nieuwe brug De Oversteek."

Kijk voor meer informatie over SLIMspitsen op www.nijmegen.slimspitsen.nl.