Datum:

Betaald parkeren in wijken de Biezen, de Wolfskuil en Galgenveld

Vanaf 1 november 2023 gaan autobezitters betalen voor parkeren in delen van de wijken de Biezen, de Wolfskuil en Galgenveld. De gemeente vermindert zo de overlast voor inwoners in die wijken. Zij vroegen de gemeente om betaald parkeren in te voeren. De parkeerdruk – gemeten in het aantal bezette parkeerplaatsen – is daar hoog: bewoners kunnen hun auto er niet makkelijk kwijt.

Het gaat om de volgende straten en delen van straten in de wijk de Biezen: Voorstadslaan, Biezendwarsstraat, Boomvalkstraat, Sperwerstraat, Scholeksterstraat, Graspieperhof en de Torenuilstraat. En in de wijk de Wolfskuil om de volgende straten: Nieuwe Nonnendaalseweg, Nonnendaalsedwarsstraat en Oude Nonnendaalseweg. In Galgenveld gaat het om de volgende straten en delen van straten: Javaplein, Bankastraat, Molukkenstraat en de Oude Groenewoudseweg.

Eerste week geen boetes bij controle

Vanaf 1 november 2023 gaat betaald parkeren in deze straten in. De bewoners van de straten waar het om gaat, krijgen een brief en hebben de gelegenheid een parkeervergunning aan te vragen. Die kan ingaan vanaf 1 november.
De eerste week van november krijgt iedere parkeerder die niet betaalt een waarschuwing. 
De tweede week krijgen de gewaarschuwde parkeerders wél een bekeuring.  Heeft u de eerste waarschuwing nog niet gehad? Dan krijgt u nog geen bekeuring maar een waarschuwing.

Uitbreiding betaald parkeren vanaf 2024 

In de overige straten in stadsdeel Nijmegen-West tussen de Marialaan, Weurtseweg en Rivierstraat wordt in de eerste helft van 2024 betaald parkeren ingevoerd. Reden hiervoor is dat de gemeente wil voorkomen dat bewoners van de straten waar vanaf 1 november betaald moet worden, in dit deel van de wijk gaan parkeren. Omdat de gemeente uit dit gebied weinig parkeerklachten heeft ontvangen, maar er wel een hoge parkeerdruk heeft gemeten, gaat de gemeente nog in gesprek met de bewoners hier.