Datum:

Café gesloten door burgemeester

Burgemeester Bruls heeft per 1 mei 2020 een café in Nijmegen gesloten. De drank- en horecavergunning van de exploitant is ingetrokken.

In november 2019 heeft een integrale controle plaatsgevonden in diverse cafés in Nijmegen. Bij deze onderneming werden toen onder meer illegale gokzuilen aangetroffen en een voorraad tabak waarvan niet duidelijk was of er accijns over betaald was. Daarnaast stonden er kansspelautomaten, waarvoor geen vergunning was.

Verder is gebleken dat er een persoon al langere tijd als leidinggevende werkzaam was, die niet op de vergunning was bijgeschreven. Ook bleek uit een nader antecedentenonderzoek dat de leidinggevenden van slecht levensgedrag waren.

Al deze feiten bij elkaar zijn voor de burgemeester voldoende reden om dit café te sluiten per 1 mei. Burgemeester Bruls is duidelijk: “De controle die we in november hebben gehouden, heeft duidelijk een aantal zaken aangetoond die niet door de beugel kunnen. Door het aanbieden van de mogelijkheid om illegaal te gokken, is er kans op vermenging van boven- en onderwereld. Ik strijd daar krachtig tegen. Voor mij is dit besluit dan ook een logisch vervolg op hetgeen we tijdens de controle geconstateerd hebben”.