Datum:

Ondernemers en gemeente werken samen aan economische visie

Samen met ondernemers werkt de gemeente Nijmegen sinds januari aan een economische visie. Na een 1e inspiratiebijeenkomst op 18 januari in het Honigcomplex is de gemeente met een kleinere groep ondernemers aan de slag gegaan in 2 verdiepingscafés rond Technologie en Human Factor. Hierin zijn opgehaalde ambities uit de inspiratiesessie verder uitgewerkt in actielijnen. 
En ondertussen heeft wethouder Monique Esselbrugge ook tientallen bedrijven bezochten gesprekken gevoerd met ondernemers, waar zij kansen voor de Nijmeegse economie ophaalde. 

In 2 goedbezochte open netwerkcafés zijn de actielijnen verder uitgewerkt in concrete acties. Vervolgens vond op 7 juni nog een excursieplaats om ondernemers kennis te laten maken met Nijmeegse bedrijven in andere sectoren. De bezoekers bekeken op de Novio Tech Campus hoe de Health & High tech sector zich verder ontwikkelt, gingen het water op om de kansen voor watergebonden bedrijvigheid te bekijken en kregen een rondleiding door de bruisende binnenstad, de (bijna) grootste werklocatie voor MKB en zakelijke dienstverlening.
Al deze input moet uitmonden in een actiegerichte economische visie, die naar verwachting na de zomer aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Lees voor meer informatie de nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief 1, pdf, 815 kB
Nieuwsbrief 2, pdf, 1,28 MB

#KansvoorNijmegen

Tijdens dit proces reizen twee ‘Kansenpijlen’ als een estafette door ondernemend Nijmegen om kansen voor de Nijmeegse economie op te halen. Op Twitter is de reis onder de #KansvoorNijmegen te volgen. 

Agenda

Grote inspiratie- en netwerksessie 21 juni 14.30 uur Honigcomplex

Iedereen is van harte welkom op deze bijeenkomst in het kader van de economische visie voor de toekomst van Nijmegen. U kunt zich nu inschrijven
Locatie: Honigcomplex, zaal De Bouillon, Waalbandijk 20-22, 6541 AJ Nijmegen

Programma:

 • 14.30 uur: inloop met koffie, thee en iets lekkers
 • 15.00 uur:
  -‘Kansen in de spotlight’: Nijmeegse ondernemers over hun #kansvoorNijmegen
  - Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck: “Nieuwe rijken, kom uit je bubbel: de maatschappij heeft jullie nodig!”. Over het thema van zijn nieuwste boek ‘Elite gezocht’: de hedendaagse economische elite en het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid.
  - René Buck: “Do’s-and-don’ts voor Nijmeegse bedrijven in de toenemende globalisering”. René is directeur van Buck Consultants International. Hij plaatst internationale trends tegenover lokaal ondernemerschap. Zijn Nijmeegse bedrijf staat op de Amerikaanse Forbes 2019 lijst met de 216 beste adviesbureaus (met slechts 22 Europese bedrijven!).
  - wethouder Monique Esselbrugge: wrap-up traject economische visie
 • 17.30 uur: netwerkborrel (met hapjes en muzikale verrassing)