Datum:

Ondernemers en gemeente werken samen aan economische visie

Samen met ondernemers werkt de gemeente Nijmegen sinds januari aan een economische visie. Na een 1e inspiratiebijeenkomst op 18 januari in het Honigcomplex is de gemeente met een kleinere groep ondernemers aan de slag gegaan in 2 verdiepingscafés rond Technologie en Human Factor. Hierin zijn opgehaalde ambities uit de inspiratiesessie verder uitgewerkt in actielijnen. 
En ondertussen heeft wethouder Monique Esselbrugge ook tientallen bedrijven bezocht en gesprekken gevoerd met ondernemers, waar zij kansen voor de Nijmeegse economie ophaalde. 

In 2 goed bezochte open netwerkcafés zijn de actielijnen verder uitgewerkt in concrete acties. Vervolgens vond op 7 juni nog een excursieplaats om ondernemers kennis te laten maken met Nijmeegse bedrijven in andere sectoren. De bezoekers bekeken op de Novio Tech Campus hoe de Health & High tech sector zich verder ontwikkelt. Ze gingen het water op om de kansen voor watergebonden bedrijvigheid te bekijken. Verder kregen ze een rondleiding door de bruisende binnenstad, de (bijna) grootste werklocatie voor MKB en zakelijke dienstverlening. Op 21 juni vond een grote inspiratie- en netwerkbijeenkomst plaats in het Honigcomplex. Hier vertelden Nijmeegse ondernemers over hun #kansvoorNijmegen en riep Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck ondernemers op tot maatschappelijke betrokkenheid: “Nieuwe rijken, kom uit je bubbel: de maatschappij heeft jullie nodig!” en sprak René Buck van Buck Consultants International over de 'Do’s-and-don’ts voor Nijmeegse bedrijven in de toenemende globalisering'.

Al deze input moet uitmonden in een actiegerichte economische visie, die naar verwachting na de zomer aan de gemeenteraad wordt aangeboden.

Lees de nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief 1, pdf, 815 kB
Nieuwsbrief 2, pdf, 1,28 MB

#KansvoorNijmegen

Tijdens dit proces reizen twee ‘Kansenpijlen’ als een estafette door ondernemend Nijmegen om kansen voor de Nijmeegse economie op te halen. Op Twitter is de reis onder  #KansvoorNijmegen te volgen.