Datum:

Free Future: Into the Fik verplaatst naar Honig

Het onderdeel Into the Fik van het jongerenprogramma Free Future rond 75 jaar Vrijheid is verplaatst van het stadseiland Veur-Lent naar het parkeerterrein bij de Honig. Dit in verband met het verwachte hoogwater komend weekeinde.

Onderdeel van Free Future is het jongerenprogramma Into the future, van 6 tot en met 9 februari. Dit speelt zich af op veel plaatsen in Nijmegen. Een onderdeel, Into the Fik, is vanwege de hoge waterstand nu verplaatst van het eiland naar het parkeerterrein bij de Honig (bij de afbeelding van het meisje en de beer) Het Bevrijdingsvuur zal donderdag 9 februari nu door hardlopers daarheen gebracht worden. Ook de afsluiting op zondag met de burgemeesters van Arnhem, Wageningen en Nijmegen, gedeputeerde Van ’t Hoog en Emma Wortelboer is bij de Honig. Alle programmaonderdelen gaan gewoon door.

Programma Into the Future

Van 6 t/m 9 februari beweegt Into the Future zich 75 uur non-stop door heel Nijmegen. Leer een ijsbad nemen met Sascha van Ras, luister naar ervaringen van transgendermodel Loiza Lamers, ontdek wat er met je ‘digitale ik’ gebeurt achter de schermen bij Into Radboud Reflects, loop op vrijdag mee met Cees de Beer, Nachtburgemeester van Nijmegen of op zaterdag met de LHBTI community bij de Sunset March, kook samen met Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig), neem deel aan een interactieve middag bij Into Academy, feest mee tijdens INTO YOU, speel een potje American Football en nog veel meer.

Afsluiting Free Future

De afsluiting is op zondag 9 februari bij de Honig in plaats van op het eiland Veur Lent. Het gevoel van de gehele week wordt in woorden samengevat door Anne Bosveld in een spoken word performance. Wat heeft Free Future ons gebracht? Hoe zien we de toekomst van herdenken en vrijheid vieren? Welke rol hebben grotere evenementen daarbij? Free Future is één van de grotere Gelderse evenementen binnen het Gelderland Herdenkt programma. Bridge to Liberation Concert in Arnhem en het Bevrijdingsfestival in Wageningen zijn twee andere grotere evenementen. Gedeputeerde Peter van ’t Hoog, Burgemeesters Hubert Bruls uit Nijmegen, Ahmed Marcouch uit Arnhem en Geert van Rumund uit Wageningen gaan daarover het gesprek aan met de aanwezige jongeren.