Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Gijsbert van Middendorp

De heer G. van Middendorp (80) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange verdiensten als vrijwilliger bij de Stichting Bewoners Budgetgroep N.B.O. (Neerbosch-Oost). 
 
De heer Middendorp is sinds 1 januari 1999 vrijwilliger bij De Zonnebloem, en binnen deze stichting voor de budgetgroep Neerbosch-Oost. Tot 4 maart jl. is de heer Van Middendorp voorzitter en penningmeester van de budgetgroep geweest. In een periode van 20 jaar is hij aaneengesloten behulpzaam en attent geweest voor zowel de mensen van De Zonnebloem als de collega vrijwilligers. In deze periode begeleidde hij als voorzitter alle vergaderingen en beheerde hij de financiën van de budgetgroep Neerbosch-Oost. 

Naast de activiteiten die horen bij het voorzitter- en penningmeesterschap heeft de heer Van Middendorp ontmoetingsdagen met spelletjes en bingo, en (bus)reizen georganiseerd voor mensen met een beperking. Zijn betrokkenheid bij De Zonnebloem is bijzonder te noemen, zijn inzet voor de ouderen en mindervalide personen is groot. Zo zorgde de heer Van Middendorp er voor dat mensen vanuit het verzorgingstehuis ook konden meedoen en regelde dat zij werden opgehaald. 

Burgemeester Bruls reikt de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Van Middendorp  op woensdag 8 mei om ± 14.45 uur bij de maandelijkse ontmoetingsmiddag van De Zonnebloem, wijkcentrum De Schalmei, Symfoniestraat 205 in Nijmegen.