Datum:

Human Library 23 november 2019

In gesprek met je vooroordeel

Het Europe Direct Informatiecentrum en de Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren op zaterdag 23 november 2019 de 3e editie van de Human Library Nijmegen. Op deze dag kun je in Bibliotheek De Mariënburg gratis ‘Levende Boeken’ - mensen met een bijzonder levensverhaal - lenen. In één-op-één gesprekken spreek je met het Levende Boek over de vooroordelen en het onbegrip waarmee het Levende Boek te maken heeft (gehad). 

Een boek kun je niet aan zijn kaft beoordelen, een mens niet op basis van zijn buitenkant. Tijdens de Human Library Nijmegen kun je in de belevingswereld van een Levend Boek stappen. Op een heel simpele manier: door onbevangen met het Levende Boek in gesprek te gaan. Het geeft je de mogelijkheid om met mensen te spreken die je in het dagelijks leven misschien niet zo snel zou tegenkomen. Zoals iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel, een kind van een NSB’er, een ex-verslaafde, politieagent, een persoon die genderloos door het leven gaat, een vrouw met autisme en iemand met Parkinson. 

Meer begrip voor elkaar

De eerdere edities van de Human Library in Nijmegen waren een groot succes. “Je krijgt nieuwe inzichten waardoor je mensen beter begrijpt”, “Ik heb open en eerlijke gesprekken gevoerd. Ontroerend ook, van mens tot mens, hart tot hart”, vonden bezoekers. De Human Library start dit jaar om 13.00 uur.

Oorsprong

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong met als doel mensen met elkaar in contact te brengen en zo vooroordelen tegen te gaan, begrip te kweken en mensen aan het denken te zetten over henzelf en de wereld om hen heen. 

Wanneer en waar 

Zaterdag 23 november 2019
Bibliotheek de Mariënburg
Mariënburg 29, 6511 PL Nijmegen
13.00 tot 16.30 uur