Datum:

Individuele studietoeslag verhoogd

Nijmeegse studenten die niet kunnen bijverdienen naast hun studie vanwege hun medische beperking, krijgen binnenkort € 300,- studietoeslag per maand. De toeslag wordt vanaf het nieuwe studiejaar 2021-2022 verhoogd van € 150,- naar € 300,-. 

De Individuele studietoeslag is een regeling in de Participatiewet voor studenten en scholieren van 18 jaar en ouder die vanwege een structurele medische beperking geen inkomsten uit arbeid kunnen verwerven naast hun voltijd studie. Petra Molenaar, wethouder Werk en Inkomen: “Met dit bedrag wordt het makkelijker voor studenten met een beperking om hun studie af te ronden. En dat is belangrijk, want het vergroot ook hun baankansen.”

De verhoging van de studietoeslag is een onderdeel van het wetsvoorstel ‘Breed Offensief’. Vanwege de val van het kabinet, is het voorstel uitgesteld tot 1 januari 2022. Gemeenten mogen op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid alvast vooruitlopen op de wetswijziging. Belangrijk bij het aanpassen van de wet is om de hoogte van de toeslag voor elke gemeente in Nederland gelijk te trekken.

Aanvragen

Nijmeegse studenten met een medische beperking kunnen de individuele toeslag hier aanvragen