Datum:

Integrale controle: illegale kleding en sigaretten aangetroffen

Op donderdag 30 januari 2020 heeft onder regie van de gemeente Nijmegen een integrale controle plaatsgevonden in en rond de Beurtvaartweg. Een groot aantal bedrijven en panden is bezocht door 22 medewerkers van gemeente, politie, Liander, brandweer, Omgevingsdienst regio Nijmegen, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de douane. Doel was te controleren of er in dit gebied illegale praktijken plaatsvinden.

Tijdens de controle zijn 14 panden en 12 zeecontainers gecontroleerd. De deelnemende partijen zijn gestuit op een aantal strafbare feiten: 4 mannen uit Moldavië zijn aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Daarnaast stuitten de controleurs op illegale bewoning en er is energiefraude door het aftappen van stroom geconstateerd. De controleurs hebben 1.200 kilo illegale sigaretten in beslag genomen net als een partij illegale namaak merkkleding. Daarnaast zijn goederen aangetroffen voor het maken van een hennepkwekerij. Deze zijn in beslag genomen.

Burgemeester Bruls vindt de controle een positieve zaak: “Om de veiligheid en leefbaarheid in Nijmegen blijvend te waarborgen, houden wij van tijd tot tijd dergelijke integrale controles. Het is goed om dit onder regie van de gemeente met veel partners te doen, zodat eventuele illegale zaken direct aangepakt kunnen worden. De resultaten van donderdag sterken mij in mijn opvatting dat dergelijke controles noodzakelijk zijn. We zullen dit dan ook zeker vaker doen”.