Datum:

Koninklijke Erepenning voor EHBO Vereniging Nijmegen

Op 1 oktober bestond de EHBO Vereniging Nijmegen 100 jaar. Voor deze gelegenheid ontvangt de vereniging de Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Bruls. Precies 100 jaar geleden, op 1 oktober 1923, richtte de heer Van Grondelle een EHBO-vereniging op in Nijmegen, toen nog onder de naam Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken Afdeling Nijmegen. 

De naam van de vereniging is inmiddels veranderd, maar de doelstellingen zijn bijna gelijk aan die van vandaag: mensen leren hulp te verlenen indien noodzakelijk en bijspringen met hulp bij allerlei activiteiten. 

Momenteel telt de vereniging zo’n 150 leden en is daarmee één van de grotere EHBO-verenigingen in het land. De vereniging wordt door vrijwilligers draaiende gehouden met als doel het bevorderen van het verlenen van eerste hulp bij ongelukken. De gemeente Nijmegen is trots op een vereniging met zo’n lange historie!

Deze Koninklijke Erepenning is in Nijmegen eerder uitgereikt aan hockeyclub NMHC, de Nijmeegse Muziekvereniging TNT en VV Trekvogels.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.