Datum:

Werkzaamheden kruispunt St. Annastraat / Groesbeekseweg

Als onderdeel van de herinrichting van de St. Annastraat, gaat van 6 tot en met 24 juli het kruispunt St. Annastraat – Groesbeekseweg op de schop. Het kruispunt en het wegdeel tot aan het Keizer Karelplein is afgesloten voor verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Vanaf 25 juli is de weg weer open.

Omleidingen

Om het verkeer zoveel mogelijk te spreiden zijn er 2 omleidingsroutes. Verkeer dat de stad in rijdt via de St. Annastraat wordt omgeleid via de Groenestraat – Graafseweg. Verkeer dat de stad uit wil, wordt omgeleid via de Heyendaalseweg. Voor fietsers is er een omleiding via de omliggende straten. Buslijn 7 van het centraal station naar het Afrikamuseum en andersom en buslijn 5 van Groesbeek via Nijmegen naar Beuningen en weer terug, rijden een andere route.

Herinrichting St. Annastraat

Sinds begin van dit jaar wordt er gewerkt aan de St. Annastraat. De ventwegen zijn ingericht als fietsstraat en de middenbermen zijn aangepast. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers beter oversteken en wordt sluipverkeer door de wijken tegengegaan. De komende 3 weken plaatsen we nog nieuwe lichtmasten. In het najaar komen de nieuwe bomen en het overige groen.