Datum:

Lies Murphy-Phoelich ontvangt Zilveren Waalbrugspeld

Mevrouw E. (Lies) Murphy-Phoelich (78) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar  jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem.

Ruim 17 jaar geleden startte Elisabeth met vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem. Zij zette zich als vrijwilligster in door huisbezoeken af te leggen bij fysiek slecht en eenzame mensen in de wijk.. Al die jaren heeft zij veel kunnen betekenen voor de burgers in Grootstal. Behalve dat zij zelf huisbezoeken aflegde, werkte zij nieuwe vrijwilligers in voor dit werk.

Behalve de huisbezoeken begeleidt Lies ook activiteiten, georganiseerd door de Zonnebloem, in wijkcentrum de Schakel. Zij zit in de leiding van een hobbyclub, ging bijvoorbeeld mee om cadeautjes te kopen en in te pakken voor de Zonnebloemmiddagen waar een bingo of loterij was. Op de middagen in het wijkcentrum spreekt zij de mensen toe en helpt met organiseren.

Lies heeft gedurende haar langdurige  vrijwilligerswerk een belangrijke rol gespeeld voor de Zonnebloem, haar bezoekers, en de buurtbewoners van Grootstal.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Murphy-Phoelich op zaterdag 14 december 2019 om 14.00 uur. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Zonnebloem in wijkcentrum De Schakel, Archimedesstraat 9, Nijmegen