Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Mathieu Fluit

De heer M.W.M. (Mathieu) Fluit (67) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn  jarenlange inzet als voorzitter van de vrienden van de Stamceldonorbank.
 
Vanaf de oprichting Vrienden van de Stamceldonorbank zet de heer Fluit zich enthousiast in voor de Nijmeegse afdeling van Matchis. Met zijn tomeloze energie  brengt hij het belang van het stamceldonorschap onder de aandacht van mensen en weet hij mede-ondernemers enthousiast te maken om deel te nemen aan diverse activiteiten van de stichting Matchis. 
 
Een van de belangrijkste acties die door de Vrienden van de Stamceldonorbank 1 keer per jaar georganiseerd wordt, is het golftoernooi op Golfbaan Rijk van Nijmegen. De heer Fluit organiseert dit toernooi sinds 2009. Hij is de drijvende kracht achter dit toernooi. Het jaarlijkse golftoernooi is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder de Nijmeegse gemeenschap. Van de opbrengst heeft Matchis duizenden donoren kunnen registreren. Door corona gaat helaas het golftoernooi dit jaar niet door.
 
Daarnaast heeft de heer Fluit voor Matchis onder andere contacten gelegd met ijshockeyclub de Devils, heeft Nijmegen Business in juli 2018 een uitgebreid artikel gepubliceerd en zijn er vanuit mede-ondernemers initiatieven ondernomen om stichting Matchis te helpen. 

Dankzij zijn inzet is de naamsbekendheid van stichting Matchis bij ondernemers in Nijmegen en omstreken gestegen en met de inkomsten heeft Matchis vele nieuwe stamceldonoren kunnen registreren. Hij deelt en draagt de missie van Matchis uit ‘Voor iedere patiënt een donor’ zodat steeds minder mensen de boodschap krijgen ‘Het spijt ons, we hebben geen donor voor u’.
 
Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Fluit op woensdag 26 augustus 2020 om 11.00 uur. De uitreiking vindt plaats tijdens een bijeenkomst van Stichting Matchis, St. Annastraat 290, Nijmegen.