Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor mevrouw Corrie Wouters en de heer Toon Verbeet

Mevrouw Wouters (66) en de heer Verbeet (70) zijn voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor hun jarenlange verdiensten als vrijwilligers bij zorgcentrum de Vijverhof, Oud Burger Gasthuis en Hospice Bethlehem.

Al vele jaren zetten zij zich samen als vrijwilliger in voor de ouderen in Nijmegen. In 2003 zijn zij begonnen in het voormalig zorgcentrum De Vijverhof in Berg en Dal, waar zij jarenlang elke week als activiteitenbegeleiders fungeerden. In 2011 hebben zij de overstap gemaakt naar een vergelijkbare vrijwilligersfunctie in het Dienstencentrum Oud Burgeren Gasthuis te Nijmegen, waar zij nog steeds actief zijn. Daarnaast zijn zij beiden in 2015 begonnen als keukenvrijwilliger in Hospice Bethlehem te Nijmegen om daar met liefde en aandacht iets te kunnen betekenen voor mensen in hun laatste levensfase. Zo zijn mevrouw Wouters en de heer Verbeet al vele jaren een graag gezien duo voor talloze Nijmegenaren op leeftijd, waar zij zich met hartelijkheid, veel plezier en een lach voor inzetten.

Als vrijwilligers bij zorgcentrum de Vijverhof draaiden mevrouw Wouters en de heer Verbeet bardiensten, begeleidden zij georganiseerde uitstapjes met de bewoners en verzorgden interne activiteiten zoals markten, feestavonden, thema avonden en spelmiddagen. Bij het OBG vervullen zij momenteel een vergelijkbare functie, waar men naast hun vaste activiteiten altijd een extra beroep op hen kan doen. Het plezier van de bewoners staat bij hen altijd voorop en zij geven hen de extra aandacht die vaak wordt gemist.

Het echtpaar is sinds 2015 ook samen actief als keukenvrijwilliger in Hospice Bethlehem. Zij verzorgen maaltijden voor bewoners en gaan deze graag zelf brengen om de bewoners te leren kennen, een praatje te maken en extra aandacht te schenken. Zij denken hierbij graag 'out-of-the-box' om net dat beetje extra voor de bewoners of de naasten te kunnen doen waar op dat momentbehoefte aan is.

Hun jarenlange belangeloze inzet voor de ouderen in Nijmegen is opmerkelijk en getuigt van grote maatschappelijke betrokkenheid.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspelden uit aan mevrouw Wouters en de heer Verbeet op 21 december 2018 om 13.00 uur tijdens de kerstviering van de dagbesteding voor cliƫnten en mantelzorgers op het Oud Burger Gasthuis, Professor Cornelissenstraat 2, 6524 PJ Nijmegen.