Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Monique Hogenboom

Mevrouw M.E.A.H. Hogenboom (Monique) (56) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar jarenlange activiteiten en oprichting van de stichting Kinderdroomwens.

Mevrouw Hogenboom is oprichter van en sinds 14 jaar de drijvende kracht achter stichting Kinderdroomwens. De doelgroep van de stichting Kinderdroomwens komt uit heel Nederland, maar de dagelijkse werkzaamheden vinden vooral in en rond Nijmegen plaats.

Mevrouw Hogenboom zet zich met veel passie in om kinderen/gezinnen en jongvolwassenen met een ernstige traumatische ervaring een onvergetelijke dag of (lang) weekend te bezorgen. Zij zorgt voor allerlei zaken, bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten zoals Kanjerdagen, familie 4-daagsen, jongerenbootcamps, puberbootcamps en nog vele andere individuele wensen. Elk jaar bereikt zij ongeveer 400 deelnemers. De grootste activiteit wordt jaarlijks in Nijmegen-Noord in De Klif gehouden. Rond de 150 deelnemers komen uit heel Nederland samen, hebben plezier met elkaar en sluiten vaak nieuwe vriendschappen.

Voor het betalen van de kosten is mevrouw Hogenboom ook bezig om fondsen, sponsoren en particulieren te werven.

Met stagiairs van scholen uit de omgeving van Nijmegen en studenten van de HAN organiseert mevrouw Hogenboom ook activiteiten met het doel om geld binnen te krijgen voor de stichting. Stagiairs en studenten zijn daarnaast vaak actief als vrijwilliger bij andere activiteiten van de stichting. Zij heft een aantal ambassadeurs voor haar stichting enthousiast weten te maken zoals Pieter Derks en Bennie Solo.

Maar het belangrijkste is dat het bij de diverse bijeenkomsten/activiteiten niet om mevrouw Hogenboom gaat. Zij zet de kinderen in het zonnetje, die mogen hun verhaal vertellen of gewoon een leuke dag of avond hebben. Zij heeft inmiddels heel veel Nijmeegse stadgenoten, bedrijven en verenigingen hierin meegekregen. Tot op heden is zij nog steeds enthousiast, betrokken en volhardend in haar werkzaamheden.