Datum:

Monument? Er kan meer dan je denkt!

Op zaterdag 24 september organiseert de gemeente Nijmegen de beurs 'Monument? Er kan meer dan je denkt!' in de St. Stevenskerk. Op deze beurs vinden eigenaren, bewoners en gebruikers van een monumentaal pand informatie over onderhoud, restauratie en verduurzaming (energiebesparing).

Nijmegen is trots op haar geschiedenis en haar cultureel erfgoed. De stad kent veel historische panden en veel ervan zijn beschermd als monument. De komende jaren komen hier zelfs nog zo’n 400 bij. De gemeente wil (toekomstige) eigenaren en bewoners helpen een monument duurzaam te gebruiken, onderhouden en verbouwen. Maar wel met behoud van de historische waarden.
De beurs 'Monument? Er kan meer dan je denkt!' kan hierbij helpen. Aannemers, architectenbureaus, restaurateurs, stukadoorsbedrijven en adviesbureaus zijn aanwezig om adviezen te geven.
Daarnaast is er een uitgebreid lezingenprogramma én wordt er een handige informatiebrochure over het verduurzamen van monumenten uitgereikt.
De beurs is in de St. Stevenskerk van 11.00 tot 16.00 uur.
 

Programma van de lezingen 

Lezingenprogramma monumentenbeurs ‘Monument? Er kan meer dan je denkt!’
Zaterdag 24 september 2022 St. Stevenskerk Nijmegen 

De lezingen worden gegeven in de crypte (onderkerk). Let op: u kunt u pas inschrijven op de dag zelf, dus op 24 september. De startlocatie voor de rondleidingen wordt tijdens de beurs bekend gemaakt. 

Hoe laat? Waarover?Door wie?
11.15 tot 12.00 uurDuurzaamheid en monumentenMartijn Haitink van Dijkoraad 
11.30 tot 12.00 uurRondleiding angs de kapellen in verbouwingVan Hoogevest (architect)+Van Dinther (aannemer)
12.15 tot 13.00 uurRondleiding De St. Stevenskerk door de eeuwen heenHeleen Wijgers, directeur Stevenskerk
13.00 tot 13.30 uurArchitect en eigenaar samen aan de slagWard Boeijen van Boeijenjong Architecten 
13.45 tot 14.15 uurOnderhoud aan monumentenRob de Bruijn van Monumentenwacht 
14.30 tot 15.00 uurHerbestemmen van monumenten

Wouter van Hest van de Gemeente Nijmege

15.15 - 15.45 uurRondleiding langs de kapellen in verbouwing door Van HoogevestVan Hoogevest (architect)+Van Dinther (aannemer)