Wat is uw cadeau voor de Nijmeegse binnenstad?

De gemeente Nijmegen geeft een cadeau aan de Nijmeegse binnenstad. Maar wat heeft de binnenstad nu nodig? Wij vroegen u om ons mee te helpen om een cadeau te bedenken. En dat heeft u gedaan! Welk idee vindt u het beste? U kunt tot en met 24 januari stemmen. U kunt nu stemmen op 1 van de 5 beste ideeën. Het beste idee wordt uitgevoerd en de inzender van het winnende idee wint een ballonvaart over Nijmegen voor 2 personen.

Stemmen

Stemmen Het inloggen is geannuleerd.

De 5 beste ideeën

Schaaktafels

Schaken is een sport die verbindt. Iedereen kan het leren en het maakt niet uit hoe oud je bent. Dit idee bestaat uit het plaatsen van schaaktafels op een openbare plek in de stad. De tafels zijn van beton en hebben elk 2 zitjes. Ze kunnen het hele jaar door worden gebruikt.

Wekelijkse marktkramen voor startende ondernemers

Door 1 à 2 marktkramen beschikbaar te stellen aan startende ondernemers en/of ondernemende studenten krijgen zij de kans om hun product onder de aandacht te brengen. Zo geven we startende ondernemers een kans en spelen we in op de behoefte van de marktbezoekers. Om deze behoefte goed in beeld te hebben, wordt eerst een marktonderzoek gedaan.

Open Podium voor cultuur en muziek

Een open podium voor cultuur en muziek past goed bij Nijmegen. Dit kan bijvoorbeeld een klein, permanent gebouw zijn, waarvan de lengtezijde openklapt, zodat een podium ontstaat. Het podium kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld muziek, theater, stand up comedy en literaire voordrachten. Toegang is gratis. Voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=KTAWax6WojQ

Filmcontainer

Naar de film gaan is erg populair in Nijmegen, maar vanwege het coronavirus is dit nu lastig. Daarom biedt een containerbioscoop uitkomst. Op dit moment zitten we nog in de strengere lockdown. Wanneer er weer meer mag, is deze containerbioscoop een leuk uitje. Maar een beperkt aantal mensen kan tegelijkertijd naar een film kijken. Zo zijn de coronamaatregelen makkelijk te handhaven en hebben bezoekers toch een leuke filmervaring.

Herinneringsboom

Een herinneringsboom past goed in deze tijd. De boom kan bijvoorbeeld het gedenkwaardige jaar herdenken dat we net achter de rug hebben. Het zou een mooie boom moeten zijn, die jarenlang mee gaat. Net als de Wilhelminaboom die jaren geleden op het Hertogplein stond.

Informatie over het actieplan Binnenstad

De Nijmeegse binnenstad is normaal gesproken het bruisende hart van de stad. Een plek om te winkelen, wat te eten of drinken met vrienden of familie, te flaneren, te chillen in één van de parken, of juist om een feestje te bouwen. Door het coronavirus is dit allemaal anders. De stad is leeg, ondernemers hebben het zwaar. Daarom schrijft de gemeente Nijmegen een nieuw actieplan om de binnenstad ook de komende jaren aantrekkelijk te houden. In dit actieplan staan projecten die we in 2021 en 2022 gaan uitvoeren.