Laatste nieuws coronavirus

19 mei

Vanaf maandag 11 mei

 • Basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang gaan open. Kinderen gaan nog niet elke dag naar school
 • Kappers en schoonheidsspecialisten mogen weer werken, net als pedicures en fysiotherapeuten. U moet een afspraak maken
 • Buitensporten mag. U moet wel 1,5 meter afstand houden
 • Bibliotheken gaan open

9 mei

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Hubert Bruls heeft op 9 mei de noodverordening aangepast. De noodverordening van 29 april vervalt op maandag 11 mei.

  Samenleving aan zet

  Er komt meer ruimte. Dit kan alleen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid nemen. Geef elkaar de ruimte en vermijd drukte. Deze nieuwe fase van versoepeling vraagt ook meer om lokaal maatwerk.

  Hubert Bruls: "Help elkaar om deze nieuwe 1,5 meter samenleving vorm te geven en respecteer ieders ruimte. We hebben het grotendeels zelf in de hand. We doen het voor elkaar. Daarom zullen we als burgemeesters niet meer op elk detail gaan controleren; al treden we natuurlijk wel op bij excessen. De samenleving is nu echt aan zet.” 

  30 april

  Gedoogafspraken voor alcoholhoudende dranken. 

  21 april

  Geen Vierdaagse en Vierdaagsefeesten in 2020 (gezamenlijk persbericht)

  12 en 13 april   

  Van 8.00 tot 20.00 uur is de Waalkade afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers

  3 april

  Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings, vakantieparken, jachthavens en andere recreatielocaties moeten vanaf 2 april 2020 gesloten zijn. Lees de aanvullende coronamaatregelen op campings, vakantieparken en andere recreatielocaties in Gelderland

  31 maart

  Het kabinet heeft besloten dat alle maatregelen tegen het coronavirus tot en met 28 april worden verlengd (website rijksoverheid) 

  30 maart 

  Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals kledingwinkels kunnen vanaf maandag 30 maart ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Lees meer op de pagina Ondernemen en coronavirus.

  24 maart

  Nadere uitwerking van de aangescherpte maatregelen van 23 maart (website rijksoverheid) 

  23 maart

  Veelgestelde vragen over de aangescherpte maatregelen (website rijksoverheid)