Welke Nijmeegse ondernemer verdiend een award?

Op 24 september 2020 was de eerste online editie van de Netwerk- en Inspiratiesessie van de Economische Visie. Tijdens deze bijeenkomst werden de #KansvoorNijmegen Awards uitgereikt. Deze prijzen zijn voor ondernemers en organisaties die uitblinken op het gebied van personeelsbeleid of digitalisering. Er zijn twee juryprijzen van € 8.000,- of de publieksprijs van € 4.000,-.  

Winnaars #KansvoorNijmegen Innovatie Awards

De winnaars van de Juryprijzen zijn bekend! Pascal Ninaber en Renske Verhoeven namen de prijzen in ontvangst namen Upbeatles en Stichting Extra ZorgSamen. Zij hebben laten zien te innoveren in coronatijd. Zo bracht Stichting Extra ZorgSamen zorgprofessionals en zorginstellingen die hulp nodig hadden met elkaar in contact. Upbeatles zorgde voor plezier in coronatijd met online pubquizen. Upbeatles was ook de eerste quizorganisatie die de stap naar online maakte. Upbeatles won ook de publieksprijs. 

Finalisten #KansvoorNijmegen Innovatie Awards

Er waren 6 finalisten voor de #KansvoorNijmegen Innovatie Awards. Zij waren genomineerd omdat zij uitblinken op het gebied van digitalisering of personeelsbeleid. Renske Verhoeven en Pascal Ninaber wonnen de juryprijzen. Pascal Ninaber nam ook de publieksprijs in ontvangst.

Finalisten digitalisering

Project Escape - Mark Smolenaars

Mark Smolenaars organiseerde voor de coronacrisis escaperooms. Door de coronacrisis moest hij dit op een andere manier organiseren, omdat dit fysiek niet mogelijk was. Daarom heeft hij een Whatsapp Escaperoom opgezet met wel 8.000 deelnemers tot nu toe.

Van Eigen Deeg - Marijntje van Benthum

Van Eigen Deeg zat door het sluiten van de horeca met 100 kg aan koekjes die niet verkocht konden worden. Daar hebben zij iets slims op bedacht. Van Eigen Deeg heeft nu ook een onlineplatform waar de koekjes verkocht worden. De koekjes kunnen ook als cadeautje verzonden worden met een persoonlijk kaartje.

Upbeatles - Pascal Ninaber

Door het sluiten van de horeca konden pubquizen niet meer plaatsvinden. Upbeatles was de 1e quizorganisatie in Nederland die de stap naar online zette. Met veel succes, ze hebben tot dusverre duizenden teams laten meespelen tijdens hun quizzen en zelfs live in Paradiso gestaan met een quiz.

Finalisten personeelsbeleid

Wiltgroei - Julien Salet

Toen Wiltgroei door de coronacrisis op omvallen stond, hebben ze besloten om elkaar als personeel niet los te laten. De ene medewerker leverde salaris in, zodat de andere ook aan het werk kon blijven. Zo kregen ook de medewerkers met 0-uren contracten een basisinkomen.

Stichting Extra ZorgSamen - Renske Verhoeven

Renske zorgde ervoor dat er letterlijk extra handen waren voor de zorg. Door de coronacrisis ontstond er snel een tekort aan zorgpersoneel. Dit wilde Renske samen met haar team oplossen. Daarom hebben zij een platform opgezet dat bemiddelde tussen mensen met een zorgachtergrond en zorginstellingen die een tekort hadden. Ze hebben zo ruim 8.000 matches gemaakt.

Hoppenbrouwers - Rick Schraven

Hoppenbrouwers heeft in tijden van crisis besloten om juist extra personeel aan te nemen in plaats van te bezuinigen. Daarnaast hebben ze verschillende veranderingen gemaakt binnen de organisatie. Een voorbeeld hiervan is het verruimen van de openingstijden van hun pand, zo konden medewerkers hun privéleven en de opvang van hun kinderen beter combineren met hun werk.