Terras inrichten tijdens coronamaatregelen

Vanaf vrijdag 25 februari 2022 worden de meeste coronaregels afgeschaft. Dit geldt ook voor de 1,5 meter-regel. Dit betekent dat de tijdelijke terrasverruiming eindigt. 

Beƫindigen periode terrasverruiming vanaf 15 maart 2022

In Nijmegen heeft de horeca een gedoog-toestemming ontvangen voor een tijdelijke verruiming van het terras. Dit wijkt af van de verleende terrasvergunning. Eind vorig jaar heeft het college besloten om de termijn die is opgenomen in de tijdelijke toestemming te verlengen zolang de 1,5 meter norm gedurende de coronapandemie voortduurt en wettelijk verplicht wordt gesteld in de landelijke wet- en regelgeving. Nu de 1,5 meter regel komt te vervallen, vervalt ook de toestemming voor verruiming. Vanaf 15 maart kan de horeca alleen gebruik maken van hun reguliere terrasvergunning. 

Aanvragen permanente terrasverruiming

Horecaondernemers die het terras blijvend willen verruimen, kunnen een aanvraag indienen via de gebruikelijke wijze. Zie aanvraag wijziging terrasvergunning op de website van de gemeente Nijmegen.
Daarbij is de kans aanwezig dat de aanvraag op grond van de algemene plaatselijke verordening (APV) niet mogelijk is en wordt geweigerd. De tijdelijke terrasverruiming werd namelijk gedoogd vanwege de uitzonderlijke omstandigheden door de coronapandemie.

Leges en precario

Er worden leges voor aanpassing van een terrasvergunning en precario voor het gebruik van gemeentegrond voor uw terras geheven.

Vragen?

Ondernemers met vragen hierover kunnen contact opnemen met het Ondernemerspunt via ondernemerspunt@nijmegen.nl of 024-3299800.