Anouk goed op weg door Nijmegen

Zeker 6 keer per week maakt Anouk Tap (20) uit Wijchen gebruik van Breng flex om naar haar werk in het centrum van Nijmegen te reizen. Een half uurtje van tevoren boekt ze via de app haar rit. Ze geeft aan bij welke bushalte ze opstapt en weer uitstapt. Zo is Anouk binnen 25 minuten waar ze zijn moet: een stuk sneller dan met de gewone bus. Ze is dan ook heel enthousiast over deze manier van vervoer. “Dit is ideaal voor iedereen.”

Geen stress

Anouk heeft een drukke baan in de horeca en werkt op onregelmatige tijden. Ze is blij met de service van Breng flex en de tijdswinst die het haar oplevert. “Als je met een gewone bus gaat, moet je op tijd zijn en soms in onzekerheid wachten: is de bus al geweest of niet? Ik vind het fijn dat ik zelf mijn rit kan boeken en precies weet hoe laat ik opgehaald word. Als ik eens wat later ben ‘s ochtends, heb ik geen stress om toch op tijd te komen.” De prijs van € 3,50 per enkele reis heeft Anouk hier graag voor over.

Voor oud én jong

Anouk leerde Breng flex kennen door haar moeder. “Het leek me meteen een goed alternatief voor de bus.” Ze merkt in haar omgeving dat de busjes en elektrische auto’s van Breng flex bij sommige mensen het idee oproepen dat het vervoer bedoeld is voor ouderen. “Maar dat is zeker niet zo. De handige app, de flexibiliteit en de tijdswinst maken het ideaal voor oud én jong.”

Het verhaal van Anouk is onderdeel van een serie korte verhalen in het kader van NijmegenGoedOpWeg.nl.