Industrieplein

Van zaterdag 3 februari tot en met 16 maart vinden er werkzaamheden plaats op het Industrieplein. 

Tijdens de werkzaamheden aan de Waalbrug zal er naar verwachting meer verkeer gaan rijden over De Oversteek/S100. Daarom krijgt het Industrieplein zowel op de Industrieweg als op de Verlengde Energieweg (van en naar het centrum) een extra strook voor linksaf. Zo kan de rotonde meer verkeer kan verwerken. Tegelijk met de aanpassing van het Industrieplein komt er nieuw asfalt op een deel van de Industrieweg richting sluis Weurt. 

Verkeershinder soms onzichtbaar    

Tijdens het werk kan het verkeer bijna de hele tijd over de rotonde blijven rijden. Wel zetten we steeds rijbanen af en leiden het verkeer met borden om.  De lussen voor de verkeerslichten zijn  inmiddels uit het asfalt verwijderd, wat enige vertraging in de verkeersregeling veroorzaakt . De weggebruikers merken dat de afstelling van de verkeerslichten veranderd is. In enkele gevallen van verkeersdrukte op andere wegen zullen de lichten voor betere doorstroming van de stad ook op rood gezet moeten worden; die reden is voor de weggebruiker niet altijd zichtbaar.

Industrieplein afgesloten

In de weekenden van 2 en van 9 maart is het Industrieplein helemaal afgesloten van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur. Ook dan zijn er omleidingen.

Bewoners en bedrijven hebben een brief ontvangen over de werkzaamheden.