Kees goed op weg door Nijmegen

Hij noemt zichzelf een opmerkzame fietser. Kees Spoorenberg (65) was 5 jaar lang voorzitter van de Nijmeegse afdeling van de Fietsersbond en zette zich onder meer in voor de snelfietsroutes. “Als ik fiets, zie ik alles om me heen. De mooie dingen en de verbeterpunten.”

Verbinding

Het idee van de snelfietsroutes was dat het woon-werkverkeer op de fiets erdoor gestimuleerd zou worden. Dat is gelukt. Zelfs zó dat er tijdens de spits nog wel eens fietsfiles ontstaan, valt Kees op. Dat is wat hem betreft een van die verbeterpunten. Maar de routes hebben vooral veel moois gebracht: “Ze verbinden de Nijmeegse wijken én de omgeving met elkaar. Je ziet dat veel mensen ook voor hun plezier gebruikmaken van de snelfietsroutes.”

Peddelen

Zelf fietst Kees vanaf de oostkant van Nijmegen over de snelfietsroute richting Beuningen naar zijn werk aan de Energieweg. Op de terugweg wil hij nog wel eens ‘de lange route’ naar huis nemen. “Dan ga ik over Slijk-Ewijk.” Hij geniet van het buiten zijn, de omgeving en het in een prettig tempo peddelen, zoals hij het noemt. “In een auto voel ik me opgesloten, maar op de fiets kom ik geestelijk tot rust.”

Hoe zijn mensen op weg door Nijmegen? Het verhaal van Kees is onderdeel van een serie verhalen in het kader van NijmegenGoedOpWeg.nl.