Wouter goed op weg door Nijmegen

Wouter (37) verhuurt sinds anderhalf jaar zijn auto. Al 61 keer overhandigde hij de sleutel van zijn Volkswagen Passat aan een huurder. Hij is enthousiast over zijn ‘deelauto’. Niet alleen Wouter is hiermee goed op weg, maar ook zijn buren in de Hazenkamp: “Zij gebruiken mijn auto regelmatig. Een bijkomend voordeel is dat er minder auto’s staan in onze drukke straat. Wel zo fijn.”

Minder autogebruik

Het verhuren van je auto zorgt voor minder autogebruik, weet Wouter. Want met een eigen auto voor de deur stappen mensen ook sneller in. Met een deelauto draag je dus bij aan minder autokilometers. Maar, zo vertelt Wouter, hij deelt zijn auto niet alleen om nobele redenen. “Het levert ook wat op natuurlijk.” Nadat hij een leaseauto kreeg, vond hij het zonde om de Volkswagen waar zijn vrouw enkele dagen per week in rijdt de rest van de tijd stil te laten staan.

Ontspannen

Hij zocht uit wat de mogelijkheden waren om zijn auto op een prettige manier te verhuren en kwam uit bij Snappcar. “Dat werkt heel goed.” Waar sommige mensen hun auto als een verlengstuk van hun huiskamer zien, is het voor Wouter vooral ‘een stuk blik’. Hij gaat er heel ontspannen mee om. Rokers en huisdieren staat hij niet toe, maar verder zijn er geen regels. Dat is ook niet nodig. “Mensen brengen de auto altijd in nette staat terug.”

Het verhaal van Wouter is onderdeel van een serie korte verhalen in het kader van NijmegenGoedOpWeg.nl.