De brandgrens in de binnenstad nog eenmaal vol leven

In dit bijzondere herdenkingsjaar 2019 willen we extra stilstaan bij die noodlottige 22e februari 1944. We gaan op donderdagavond 21 februari de brandgrens tot leven brengen. We willen bij elk herinneringsplaatje stilstaan bij de dromen van de slachtoffers. Iedereen zag op die 21e februari 1944 nog een toekomst voor zich. We willen de hoop, de verwachtingen van al die mensen nog een keer laten zien en laten horen.

Muziek, zang, gedichten, verhalen  

Zo’n veertig muziekgroepen en koren hebben al toegezegd mee te doen (samen goed voor zeker 600 deelnemers). Zij gaan die donderdagavond vanaf 20.00 uur vijftien minuten zingen en spelen op de brandgrens. Ook in uw buurt dus. De klokken van de Stevenskerk luiden het herinneringsmoment in en uit. In de Broerstraat worden vanaf 20.00 uur gedichten en verhalen verteld.

Licht op brandgrens

De brandgrens in de binnenstad, aan de kop van het Kronenburgerpark, Stationsplein en Krayenhofflaan wordt met lichtjes verlicht. Hardlopers zullen met fakkels langs de brandgrens lopen.

Uitnodiging Doe Mee

We nodigen iedereen die langs de brandgrens woont, uit om die 21e februari ook een lichtje voor het raam te zetten. Of om ook de brandgrens te gaan staan. Gewoon in stilte met eigen gedachten of met een verhaal. De kracht van de avond is de gezamenlijke deelname. Het hart van de stad een moment vol dromen.

Afstemming

Dit herinneringsmoment is afgestemd met onder meer de gemeente en het 4&5 mei comité. De mensen achter de plaatsing van de brandgrens hebben het initiatief genomen. In Museum het Valkhof zijn vanaf 15 februari ook 2 exposities over de oorlog. Op 21 februari is iedereen vanaf 20.20 uur ook welkom in het museum. Op het plein voor het museum wordt dan ook nog gezongen. Voor meer informatie: Robjaspers@brandgrens024.nl.