Fotowedstrijd ’75 jaar vrijheid’

In 2019 en 2020 staan we stil bij het feit dat Nijmegen (en Nederland) 75 jaar geleden werd  bevrijd. En dat we sinds die tijd in vrijheid leven. Om dit  te herdenken én vieren zijn er in Nijmegen allerlei activiteiten. Zoals de officiële herdenkingen rond het bombardement van Nijmegen (22 februari), dodenherdenking en bevrijding (4 en 5 mei) en Operatie Market Garden (september). Maar er zijn ook kleinere herdenkingen in wijken en op scholen.

Om deze  momenten vast te leggen, organiseert de gemeente Nijmegen een fotowedstrijd. En daar kunt u aan meedoen. We roepen alle amateur- en vakfotografen op om tijdens het jaar van ’75 jaar vrijheid’ foto’s te maken en in te sturen. Bijvoorbeeld van de vieringen rond het bombardement of Operatie Market Garden. Maar u kunt ook foto’s insturen van andere momenten, bijvoorbeeld een herdenking op school. Als het onderwerp van uw foto maar past bij het thema ’75 jaar vrijheid' in Nijmegen.

Jury

De foto’s worden gebruikt voor een tentoonstelling in het stadhuis en als afsluiting een tentoonstelling op Plein 1944 in mei 2020. Verder mogen de foto's niet al eerder zijn gebruikt. Een speciale interne jury beoordeelt de foto’s. Voor de tentoonstelling op Plein 1944 maakt de interne jury, uit alle inzendingen, een selectie van 75 foto’s en legt deze voor aan de stad. Nijmegenaren kiezen de 20 mooiste en bijzondere foto’s.

Hoe kunt u uw foto aanleveren?

U kunt uw foto op instagram plaatsen met de hashtag #75jaarvrij. Wij halen uw foto hier op. Gebruikt u geen instagram? Dan kunt u het digitale formulier gebruiken. 

Hou rekening met de volgende punten als u uw foto instuurt:

  • In kleur of zwart/wit
  • Staand beeld
  • Hoge resolutie (maximaal 5 MB per foto).

Doet u mee? U kunt meedoen tot 1 maart 2020.